Je kent vast allemaal de filmversie van dit gerecht. Maar in real life ook superlekker èn gezond. Dat laatste is maar goed ook, want we moeten even "mager" leven met alle lekkere feestdagen die er aan komen. Ingrediënten voor 4 personen:
Stap 1: We beginnen met een marinade voor de varkenshaas. In de tussentijd kun je de varkenshaas vast uit de koelkast halen, om op kamertemperatuur te komen. Voor de marinade ris je de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak je deze fijn. Ook hak je 1 van de teentjes knoflook fijn. Meng dit met een scheut olijfolie en een beetje verse peper en klaar is je marinade. Bedek de varkenshaas met de marinade en laat een kwartiertje staan. Stap 2: Zet de waterkoker aan met genoeg water om straks je pasta in te koken. Stap 3: We gaan nu de groentes snijden voor je ratatouille. Snijd alle groentes in kleine blokjes. Hak het teentje knoflook fijn en snipper de ui. Fruit vervolgens het gehakte uitje samen met de knoflook aan in een beetje olijfolie (het handigste vind ik een wokpan hiervoor). Daarna voeg je alle groentes toe en bak dit ongeveer 7 minuutjes aan. Stap 4: Zet je pasta op en kook al dente (verschilt per soort pasta, voor droge pasta houd je 9 minuten aan, voor verse pasta 4 minuten maximaal). Stap 5: Voeg de tomatenpuree en de tomatensap toe aan je groentemengsel. Stap 6: Grill de varkenshaas in een grillpan tot deze mooi gaar is (koekenpan mag natuurlijk ook). Stap 7: Giet de pasta af. Leg op een bord, schep de ratatouille er naast (garneer met wat Parmezaanse kaas), snijd de varkenshaas in mooie plakjes en verdeel deze over de borden. Eet smakelijk! |
Welkom!Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!
Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter! Schrijf je in!En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat.
Archief
February 2016
|