Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Kerstboom & Zo

15/12/2013

1 Comment

 
Picture
Picture
1 Comment

Ratatouille Met Pasta & Varkenshaas

11/12/2013

0 Comments

 
Je kent vast allemaal de filmversie van dit gerecht. Maar in real life ook superlekker èn gezond. Dat laatste is maar goed ook, want we moeten even "mager" leven met alle lekkere feestdagen die er aan komen.
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 Aubergine
  • 1 Rode paprika
  • 2 Courgettes (2 kleine of 1 grote mag ook)
  • 1 Ui
  • 2 Knoflookteentjes
  • 70 gram Tomatenpuree
  • 200 ml Tomatensap
  • 400 gram Varkenshaas
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Pasta naar keuze (verse tagliatelle is hier heel lekker bij, maar nu had ik alleen penne in huis :))
  • Peper en zout
  • Basilicum
  • Parmezaanse kaas


Stap 1:
We beginnen met een marinade voor de varkenshaas. In de tussentijd kun je de varkenshaas vast uit de koelkast halen, om op kamertemperatuur te komen. Voor de marinade ris je de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak je deze fijn. Ook hak je 1 van de teentjes knoflook fijn. Meng dit met een scheut olijfolie en een beetje verse peper en klaar is je marinade. Bedek de varkenshaas met de marinade en laat een kwartiertje staan.

Stap 2:
Zet de waterkoker aan met genoeg water om straks je pasta in te koken. 

Stap 3:
We gaan nu de groentes snijden voor je ratatouille. Snijd alle groentes in kleine blokjes. Hak het teentje knoflook fijn en snipper de ui. Fruit vervolgens het gehakte uitje samen met de knoflook aan in een beetje olijfolie (het handigste vind ik een wokpan hiervoor). Daarna voeg je alle groentes toe en bak dit ongeveer 7 minuutjes aan. 


Stap 4:
Zet je pasta op en kook al dente (verschilt per soort pasta, voor droge pasta houd je 9 minuten aan, voor verse pasta 4 minuten maximaal). 


Stap 5:
Voeg de tomatenpuree en de tomatensap toe aan je groentemengsel. 


Stap 6:
Grill de varkenshaas in een grillpan tot deze mooi gaar is (koekenpan mag natuurlijk ook). 

Stap 7:
Giet de pasta af. Leg op een bord, schep de ratatouille er naast (garneer met wat Parmezaanse kaas), snijd de varkenshaas in mooie plakjes en verdeel deze over de borden. 

Eet smakelijk!



0 Comments

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact