Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Vakantiesfeertje in de herfst: Uit eten bij 't Boothuis

25/10/2014

0 Comments

 
Nog even met z'n tweetjes uit eten. Maar nu willen we graag ergens heen waar we nog niet eerder zijn geweest. Herberg Molecaten in Hattem! Helaas, vol. Kade18 in Elburg! Helaas, onbereikbaar. En maargoed ook, want daardoor komen we uit bij het Boothuis in Elburg.
't Boothuis ligt aan de haven in Elburg. Je kunt zo voor de deur parkeren op de parkeerplaats aan het water. Ideaal. En als je wilt kun je voor het eten nog even de stad in, want op 200 meter afstand geeft de poort je al toegang tot de winkelstraat in dit mooie vestingstadje.

Het restaurant is precies zo ingericht als je je voorstelt bij een Boothuis! Top! Je krijgt een uitgebreide kaart met natuurlijk visgerechten, maar ook vlees en vegetarische opties. Wij starten met carpaccio en gamba's met aïoli en salade. Gelukkig kun je hiervan ook een kleine variant bestellen, want mijn hoogzwangere buik kan helaas niet meer zoveel in 1 keer op. Als hoofdgerecht kiezen wij voor de smulplank. Erg leuk geserveerd in bakjes op een miniplanktafeltje. Maar je kunt ook voor "normale" hoofdgerechten kiezen (vis van de dag, risotto, tournedos in wijnsaus etc.).  Na nemen we een ouderwets lekkere Dame Blanche en speciaal voor het seizoen op de kaart kies ik voor wentelteefjes van suikerbrood met een bolletje kaneelijs.

Kortom. Je kunt hier heerlijk eten in een superleuk sfeertje en zelfs in de herfst krijg je een vakantiegevoel door de locatie en de inrichting van 't Boothuis!
Picture
0 Comments

Mini pizza in 15 minuten

23/10/2014

0 Comments

 
Picture
We hadden natuurlijk al de pizzarondjes van bladerdeeg, maar nu hebben we simpele mini pizzaatjes in 15 minuten. Net even wat sneller klaar en net zo lekker. 

Wat heb je nodig?
  • Bladerdeegplakjes (aantal naar keuze, je kunt 4 mini pizza's per plakje maken)
  • Losgeklopt eitje
  • Toppings voor je pizza. Ik heb hier cherrytomaatjes en hamreepjes gebruikt.
  • Geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Tomatenpuree

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de bladerdeegplakjes op het aanrecht om te ontdooien

Stap 2:
Snijd de bladerdeegplakjes in 4 kleinere vierkantjes en leg ze op het bakpapier op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakjes (anders bollen ze op in de oven) en bestrijk de plakjes daarna met een losgeklopt eitje. 

Stap 3:
Smeer een theelepeltje tomatenpuree op elk pizzaplakje. Strooi er daarna Italiaanse kruiden over. 

Stap 4:
Beleg je pizzaplakjes met de door jou gekozen toppings en maak af met een beetje geraspte kaas naar smaak.

Stap 5:
Vijftien minuutjes in de oven en klaar zijn je mini pizza's!

Eet smakelijk!
0 Comments

Luiertaartjes in het klein: cupcakes!

19/10/2014

0 Comments

 
Picture
Een nieuwe DIY, niet van mij maar van mijn collegaatje Cindy dit keer. Wil je wel iets creatiefs geven tijdens een kraambezoekje maar geen uitgebreide luiertaart maken? Dan is dit een heel erg leuk alternatief. Ienieminie luiertaartjes in de vorm van cupcakes. 

Benodigdheden:

  • Sokjes (voor de "kersen")
  • Rubberen elastiekjes
  • Pampers (maat 2)
  • Spuugdoekjes
  • Slabbetjes
  • Cupcakevormpjes van karton (Action/Xenos)
  • Cupcakedoosje (Action/Xenos) of etagère

Extra info:
Alle benodigdheden die hierboven staan zijn qua hoeveelheid afhankelijk van hoeveel cupcakes je wilt gaan maken. Per cupcake heb je bijvoorbeeld 1 sokje voor de kers, 1 pamper en 2 sokjes als vulling nodig. Wil je liever geen pamper gebruiken dan kun je deze weer vervangen door een spuugdoekje. Wil je een cupcake met een slabbetje dan heb je geen sokje voor de kers nodig etc. Hieronder vind je de beschrijvingen per soort cupcake die je kunt maken. 

Cupcake nummer 1:
  • Neem een sokje, en rol deze op. Zet vast met een elastiekje. Dit is je kers op de cupcake.
  • Neem de pamper, liefst maat 2, spreid de pamper uit en vouw in de lengte dubbel.
  • Leg de 'kers' op de luier samen met twee sokjes.
  • Rol het geheel op en set vast met een elastiekje. 
  • Pak de cupcake en druk van onderaf met je duim de kers iets omhoog, zo krijg je echt dat cupcake effect! 

Cupcake nummer 2:
Idem als bovenstaande, maar dan met een spuugdoekje. 

Cupcake nummer 3:
  • Vouw een slabbetje zó, dat de gekleurde rand buitenaan zit.
  • Begin de gekleurde rand te rollen, zo krijg je een kers, zonder sokje! Rol verder door en rol er eventueel 2 sokjes bij door. 
  • Zet vervolgens weer vast met een elastiekje en klaar is je cupcake!

En nu serveren!
Je kunt de cupcakes nu in kartonnen cupcakehoudertjes zetten en ze serveren op een leuke etagère (bij de HEMA heb je ook leuke kartonnen etagères) of je presenteert ze in een cupcakedoosje zoals hier op de foto. 

Succes!

0 Comments

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact