Een ècht herfstgerecht. Romige risotto met verse spinazie, champignons en spekjes. Je kunt deze risotto ook maken zonder de spekjes. Voor de vegetariërs onder ons.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram verse spinazie
- risotto (koffiekopje vol)
- teentje knoflook
- 1 ui
- spekjes (half pakje)
- 125 ml kookroom
- 700 ml groentebouillon
- 150 gram champignons
- handje parmezaanse kaas
Stap 1:
Zet de waterkoker aan (met water er in natuurlijk). Snipper de ui, pers de knoflook en fruit deze samen aan in een wok.
Stap 2:
Maak met het gekookte water je groentebouillon aan. Voeg je risotto toe aan de ui en knoflook en roer tot de korrels glazig zijn. Daarna voeg je beetje bij beetje je bouillon toe. Je wacht telkens tot de bouillon is opgenomen en dan voeg je weer wat toe. Dit doe je gedurende 15 minuten.
Stap 3:
Snijd de champignons in plakjes. Bak de spekjes aan in een grote koekenpan en voeg daarna de champignons toe.
Stap 4:
Voeg de room toe aan je risotto. Dit ziet er nu niet zo smakelijk uit, maar het komt goed. Echt waar! Maak de risotto daarna op smaak met de kaas en een beetje peper.
Stap 5:
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan het spekjesmengsel, totdat het goed geslonken is. Dit mengsel voeg je toe aan je risotto. Vind je de spinazie nog iets te knapperig? Voeg dan nog een klein beetje bouillon aan je risotto toe, totdat je wel blij bent met het resultaat.
Eet smakelijk!
PS: Kaasliefhebbers kunnen de risotto nog bestrooien met wat Parmezaanse kaas.
Zet de waterkoker aan (met water er in natuurlijk). Snipper de ui, pers de knoflook en fruit deze samen aan in een wok.
Stap 2:
Maak met het gekookte water je groentebouillon aan. Voeg je risotto toe aan de ui en knoflook en roer tot de korrels glazig zijn. Daarna voeg je beetje bij beetje je bouillon toe. Je wacht telkens tot de bouillon is opgenomen en dan voeg je weer wat toe. Dit doe je gedurende 15 minuten.
Stap 3:
Snijd de champignons in plakjes. Bak de spekjes aan in een grote koekenpan en voeg daarna de champignons toe.
Stap 4:
Voeg de room toe aan je risotto. Dit ziet er nu niet zo smakelijk uit, maar het komt goed. Echt waar! Maak de risotto daarna op smaak met de kaas en een beetje peper.
Stap 5:
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan het spekjesmengsel, totdat het goed geslonken is. Dit mengsel voeg je toe aan je risotto. Vind je de spinazie nog iets te knapperig? Voeg dan nog een klein beetje bouillon aan je risotto toe, totdat je wel blij bent met het resultaat.
Eet smakelijk!
PS: Kaasliefhebbers kunnen de risotto nog bestrooien met wat Parmezaanse kaas.