Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Spinazierisotto met Champignons en Spekjes

30/10/2013

0 Comments

 
Een ècht herfstgerecht. Romige risotto met verse spinazie, champignons en spekjes. Je kunt deze risotto ook maken zonder de spekjes. Voor de vegetariërs onder ons.
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 300 gram verse spinazie
  • risotto (koffiekopje vol)
  • teentje knoflook
  • 1 ui 
  • spekjes (half pakje)
  • 125 ml kookroom
  • 700 ml groentebouillon
  • 150 gram champignons
  • handje parmezaanse kaas
Picture
Stap 1:
Zet de waterkoker aan (met water er in natuurlijk). Snipper de ui, pers de knoflook en fruit deze samen aan in een wok.


Stap 2:
Maak met het gekookte water je groentebouillon aan. Voeg je risotto toe aan de ui en knoflook en roer tot de korrels glazig zijn. Daarna voeg je beetje bij beetje je bouillon toe. Je wacht telkens tot de bouillon is opgenomen en dan voeg je weer wat toe. Dit doe je gedurende 15 minuten.


Stap 3:
Snijd de champignons in plakjes. Bak de spekjes aan in een grote koekenpan en voeg daarna de champignons toe.


Stap 4:
Voeg de room toe aan je risotto. Dit ziet er nu niet zo smakelijk uit, maar het komt goed. Echt waar! Maak de risotto daarna op smaak met de kaas en een beetje peper.


Stap 5:
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan het spekjesmengsel, totdat het goed geslonken is. Dit mengsel voeg je toe aan je risotto. Vind je de spinazie nog iets te knapperig? Voeg dan nog een klein beetje bouillon aan je risotto toe, totdat je wel blij bent met het resultaat.


Eet smakelijk!

PS: Kaasliefhebbers kunnen de risotto nog bestrooien met wat Parmezaanse kaas.
0 Comments

Herfstcollage

20/10/2013

1 Comment

 
Kokkerellen ~ Herfstwandeling ~ Bosvruchten Muffin Thee ~ Appelflapje ~ Stoofpeertjes met aardappels & draadjesvlees (Made by Alwin)
Picture
1 Comment

Varkenshaas In Bladerdeeg

19/10/2013

1 Comment

 
Foto
Dit is echt een lekker recept als je uitgebreid wilt koken. Mijn zelfbedachte varkenshaas in bladerdeeg. Hier kun je van alles bij eten. Bijvoorbeeld boontjes met gegratineerde aardappeltjes.

Ingrediënten voor 2 personen:
  • Twee stukjes varkenshaas van 100 gram (Lidl, diepvries)
  • Twee plakjes bladerdeeg
  • Twee plakken parmaham
  • Honingmosterddressing/saus (bijv. van Hela)
  • Losgeklopt eitje
    Benodigdheden:
  • Oven met bakplaat, bekleed met bakpapier

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Stap 2:
Braad de varkenshaas aan in een grillpan en bestrooi met versgemalen zout en peper.

Stap 3:
Leg de bladerdeeg op een snijplank en rek een beetje uit. Leg hier een plak parmaham op. Daarna pak je de net aangebakken varkenshaas uit de pan. Leg deze op het plakje ham. Druppel wat honingmosterd dressing hier over heen. Vouw de varkenshaas dicht in het plakje bladerdeeg.

Stap 4:
Leg de varkenshaas in bladerdeeg met de naad naar beneden, op de bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.

Stap 5:
Zet de varkenshaas ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!
1 Comment

Schrijf je in!

18/10/2013

2 Comments

 
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe blogs op Alice & Zo?

Schrijf je dan in met je e-mailadres. Dan krijg je automatisch een mailtje wanneer er weer een nieuw recept of een nieuwe blog online staat. 

Rechts op dit scherm, onder het kopje "Categorie" kun je je e-mailadres invullen.
2 Comments

Mmmm... Crispy Chicken Wraps

16/10/2013

1 Comment

 
Heb jij dat ook, dat je soms gewoon niet meer weet wat je op tafel moet zetten 's avonds? Daarvoor heb ik leuke tips. Dit is een recept mèt een pakje (maar dat mag best). We maken Wraps met Crispy Chicken en Guacamole. 

Ingrediënten voor 2 personen:
  • Mix voor Crispy Chicken (Santa Maria TexMex)
  • Mix voor Guacamole (Santa Maria TexMex)
  • 500 gram kipfilet
  • Olijfolie
  • Sla
  • Tomaatjes
  • Rode ui
  • Rijpe Avocado (voldoende rijp als je er een beetje in kunt knijpen)
  • Crème fraîche
  • Zes kleine of vier grote tortilla's

Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng deze met 2 eetlepels olijfolie en de Crispy Chicken Mix. Verspreid ze op de bakplaat (bekleed met bakpapier). Als de oven goed voorverwarmd is plaats je de plaat met kip in de oven voor 15 minuten. 

Stap 2:
Snijd de tomaatjes en de rode ui en mix met de sla in een schaal. Check tussendoor je kip even en hussel de stukjes een beetje. 

Stap 3:
Snijd de avocado overdwars door midden en verwijder de pit. Hol de twee helften uit met een lepel en doe deze in een kommetje. Prak de avocado fijn met een vork. Mix de helft van je zakje Mix voor Guacamole hier door en voeg een grote eetlepel crème fraîche toe. Goed prakken en mixen en klaar is je Guacamole. 

Stap 4:
Verwarm je tortilla's 30 seconden in de magnetron of verwarm ze in een droge koekenpan. Haal je kip uit de oven. 

Stap 5:
Stal alle ingrediënten uit op tafel en beleggen maar! 


Tortilla + Guacamole + Salade + Kip = Rollen. 

PS: Als je niet van Guacamole houdt kun je dit ook vervangen door een lekker sausje, zoals bijvoorbeeld knoflooksaus of door een laagje crème fraîche. 
1 Comment

TheeTips

14/10/2013

0 Comments

 
Een blogje voor de theeleuten onder ons. Maar dan niet je standaard Pickwick English Tea Blend of Earl Grey. Of je standaard speculaasje erbij, of nog erger je Sonja Bakker eierkoek;). Nee, hier gaan we het hebben over lekkere  en bijzondere theesmaken en waar je die kunt kopen. Maar ook leuke adresjes voor je hightea, zonder speculaasjes en eierkoeken.

We beginnen met theesoorten. Ik ben afgestapt van de standaard theezakjes, maar heb allemaal potjes losse thee uitgestald in de keuken. En nu niet zeuren over dure thee, want uiteindelijk ben je zelfs goedkoper uit met losse thee. Filterzakjes erbij en klaar ben je. 

Mijn top 5!
  1. Caramelthee (Fruittuin Verbeek, Oldebroek)
  2. Muntthee (uit eigen tuin)
  3. Straatje van Vermeer (Theeschenkerij Boerengoed, Oosterwolde)
  4. 1001 Nacht (TeaRose, Deventer)
  5. Rooibos Aardbei Slagroom (Boerengoed èn Verbeek)

    En hoewel ik niet van de theezakjes ben, zijn er wel een paar die erg lekker zijn:
  • Lipton Pyramids (ForestFruit, Blueberry Muffin)
  • Pickwick Wellbeing Moments (Green Hammam, Chi Berries)
  • Pickwick Slow Tea (allemaal lekker maar helaas alleen in de horeca verkrijgbaar)
Als je liever buiten de deur thee wilt drinken, met natuurlijk wat lekkers erbij, dan reserveer je een hightea. Maar waar?

Mijn High Tea Top 5:
  1. Beeldentuin Garderen (Lunchroom de Rozentuin): hightea met hartig en zoet in meerdere gangen. Tussen de gangen door kun je shoppen in de leuke woonwinkeltjes.
  2. Theeschenkerij Boerengoed, Oosterwolde: hightea in een mooie boomgaard of in het Keetje van Geetje. Je kunt gelijk leuke producten voor thuis kopen.
  3. TeaTime, Echten: als je van een èchte Engelse thee houdt.
  4. Zilverzoen, Elburg: hightea die begint met een glaasje prosecco met net wat andere hapjes, zoals wraps en arretjescake.
  5. Theefabriek, Houwerzijl: unieke locatie met Theemuseum en winkeltje. Aanrader!
Heb jij nog andere tips? Ik hoor ze graag!
0 Comments

Hippe bloedkoralen

11/10/2013

0 Comments

 
Misschien heb jij ze ook wel in de kast liggen: bloedkoralen. Mijn moeder had een bloedkoralen ketting van mijn oma gekregen. Maarja, wat doe je daarmee? Wij hebben er iets leuks op gevonden!
De ketting bestond uit drie strengen bloedkoralen met een gouden slotje. Mijn moeder wilde de bloedkoralen graag delen met mij, dus besloten we er twee armbandjes van te maken. Rechts zie je het oorspronkelijke slotje met drie strengen maar dan in de vorm van een armbandje. Deze draagt mijn moeder nu. 

Links zie je twee strengen bloedkoralen en een bedelarmband in het midden. Ik draag zilveren sieraden en heb dan ook een zilveren slotje erbij gekozen (foto midden). De bedelarmband is met oogjes vastgemaakt aan de strengen met bloedkoralen. Verder is er nog een veiligheidskettinkje aan vastgemaakt. De bedelarmband is van Zinzi en er hangen inmiddels al drie mooie bedeltjes aan. 

Ook zelf aan de slag? Dit heb je nodig:

  • Bloedkoralen
  • Slotje
  • Rijgdraad
  • Knijpkraaltjes
  • Knijptangetje
  • Kniptangetje of schaar


Stap 1:
Steek de rijgdraad door het eerste oogje van het slotje en gelijk door de tweede. Je rijgt nu eerst de middelste rij bloedkoralen. Meet wel even hoeveel bloedkoralen je nodig hebt per streng om nog om je pols te passen (wij hadden er 32 per streng). 

Stap 2:
Steek vervolgens de draad door de andere kant van het slotje (middelste gaatje) en daarna door het laatste en derde gaatje. Deze ga je nu rijgen. 

Stap 3:
Als je deze streng geregen hebt rijg je er aan het eind een knijpkraaltje aan, steek je de draad door het laatste en derde gaatje en steek je de draad weer terug door het knijpkraaltje en de eerste paar bloedkoralen. Zorg dat alles goed strak geregen is en knijp het kraaltje aan. 

Stap 4:
Nu ga je terug naar de eerste streng, rijg hier de bloedkoralen aan en maak de draad vast aan het eerste gaatje in het slotje op dezelfde manier als bij stap 3 beschreven staat. 


Klaar is je armbandje!


Voor de zilveren versie werkt het hetzelfde, behalve dat je dan elke streng apart met het knijpkraaltje moet bevestigen aan de oogjes. En natuurlijk dat de middelste streng een bedelarmband is. Je kunt er ook voor kiezen om dit bij de juwelier te laten bevestigen, als je echt zilver gebruikt kunnen zij het solderen. 


Materiaal kun je vinden bij bijvoorbeeld de webshop van Sayila. 
0 Comments
<<Previous

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact