Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Make Your Own Draadjesvlees

25/11/2013

0 Comments

 
Je zag het recept voor stoofpeertjes vast al voorbij komen. Daar hoort natuurlijk draadjesvlees bij. Mooi makkelijk want het vlees mag ook 4 uur het vuur op. Maar dan heb je ook wat! Recept van Alwin.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 kilo runderstooflappen
  • 2 uien
  • 4 laurierblaadjes
  • half runderbouillonblokje
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 4 kruidnagels
  • peper & zout
  • 3 el azijn
Stap 1:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid het vlees met wat zout en peper.

Stap 2:
Smelt een klontje boter in een braadpan. Bak ondertussen de stooflappen kort aan in een grillpan tot ze lichtbruin zijn.

Stap 3:
Leg de aangebakken stooflappen in de braadpan. Snijd de ui in halve ringen en bak deze aan in de grillpan, samen met de kruidnagel, laurierblaadjes en de azijn.

Stap 4:
Als je dit hebt aangefruit, voeg je dit toe aan het vlees in de braadpan. Voeg hier het bouillonblokje aan toe, samen met de ontbijtkoek die je in stukjes breekt.

Stap 5:
Voeg net zoveel (kokend) water toe, totdat het vlees net onder staat. Deksel op de pan en heeeeel zachtjes laten pruttelen.

Stap 6:
Geduld! Na zo'n 4 uurtjes heb je heerlijk draadjesvlees.
0 Comments

Hoe maak je de lekkerste stoofpeertjes?

25/11/2013

0 Comments

 
Je zag de foto's al voorbij komen maar hier dan ook het recept voor de lekkerste stoofpeertjes. Alwin was al dol op peertjes. Ik niet, maar nu wel! Hierbij het recept, made by Alwin. Lekker met draadjesvlees (klik hier voor dat recept).

Ingrediënten:
  • 2 kilo peertjes (Giezerwildeman)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel jam
  • 1 fles rode wijn (ja, zelfs al lust je geen wijn!)

Stap 1:
Peertjes kopen! Wij halen ze altijd bij Fruittuin Verbeek in Oldebroek, vers van de boom. 

Stap 2:
Het schillen van de peertjes. Het handigst gaat dit met een dunschiller. Sommigen laten de peertjes daarna heel, wij hebben met een appelboortje het klokhuis verwijderd en in ze gehalveerd.

Stap 3:
Zet de peertjes op in een grote pan. Voeg hier alle overige ingrediënten aan toe. Staan de peertjes nog niet onder? Vul de pan dan aan met water totdat ze wel onder staan.

Waarom rode wijn en wat als je geen rode wijn lust? De wijn zorgt voor mooie rode peertjes en een lekker smaakje (nee geen wijnsmaakje). En wees niet bang om dronken te worden, de alcohol is na 4 uur allang verdampt.


Stap 4:
Geduld! De peertjes moet je ongeveer 4 uur op laten staan. Daarna is het smullen geblazen!
0 Comments

Hartjes van bladerdeeg

22/11/2013

2 Comments

 
Foto
Dit is eigenlijk een receptje voor Valentijnsdag. Dit jaar was ik ziek, zwak en misselijk met Valentijnsdag maar ik wilde toch iets leuks doen. Met alles wat ik nog in huis had liggen, heb ik toen deze hartjes van bladerdeeg gemaakt. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken voor een romantisch avondje. 

Ingrediënten:
  • Bladerdeeg
  • Uitsteekvormpje hart (vaak als koekvormpje te vinden)
  • Losgeklopt eitje
  • Tonijn (blikje op waterbasis)
  • Rood uitje
  • Verse kruiden (bieslook, peterselie, wat je maar lekker vindt)
  • Mayonaise
  • Peper/zout/paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 1:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en steek er hartjes uit. Kneed de restjes telkens weer tot een bal en strijk deze uit om weer nieuwe hartjes uit te kunnen steken. Dit doe je totdat je bladerdeeg op is (let er wel op dat je een even aantal hartjes nodig hebt).

Stap 2:
Snijd de kruiden en het uitje fijn en meng dit met de tonijn. Kruid het mengsel met peper, zout en paprikapoeder (of wat je zelf lekker vindt) en meng een beetje mayonaise er door heen, totdat je de tonijn goed van smaak vindt. 

Stap 3:
Leg wat van het tonijnmengsel op een van de uitgestoken hartjes en leg hier weer een ander hartje bovenop. Druk de randjes aan met je vork. Ga door totdat je hartjes op zijn

Stap 4:
Bestrijk de gevulde hartjes met het losgeklopte ei en leg de hartjes op een met bakpapier beklede plaat. Plaats de hartjes ongeveer 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn. 

Eet smakelijk!

PS: Je kunt de hartjes ook vullen met een mengsel van gehakt met kruiden.

PS2: Je hoeft natuurlijk niet perse hartvormpjes te gebruiken, wees creatief (rondjes, vierkantjes, driehoekjes etc.).

2 Comments

Make your own kerstboom van takken

22/11/2013

0 Comments

 
Foto
Bijna Kerst! Tijd om je huis weer om te toveren in kerstsfeer. Deze kerstboom maak je heel gemakkelijk en een lege muur verandert in een mooi kerstplaatje.

Benodigdheden:
  • Takken in verschillende formaten
  • Kerstlichtjes (LED met batterijen)
  • Sneeuwsterren
  • Touw
  • Kerstster

Stap 1:
Verzamel takken in dezelfde dikte, maar in verschillende lengtes. Je kunt ze natuurlijk ook op maat zagen, maar dat is wat meer werk. Ik heb deze takken verzameld in het bos en vervolgens laten drogen in de schuur. 

Stap 2:
Leg de takken op volgorde zodat je de vorm van een kerstboom krijgt. Nu kun je de takken aan elkaar gaan knopen met het touw. Wikkel het touw ongeveer 10x rond de onderste tak, houd er 2 centimeter tussen en wikkel het touw weer 10x om de volgende tak. Zo werk je helemaal door naar boven. 

Daarna is de andere kant van de boom aan de beurt. Bovenaan de kerstboom kun je de ster vastmaken met het touw. 

Stap 3:
Versier de kerstboom met sneeuwsterren (of wat je zelf mooi vindt). 

Stap 4:
Verdeel de kerstlichtjes over de boom. 

Stap 5:
Ophangen! En klaar is je kerstboom. 

0 Comments

Oldskool Pantosti

15/11/2013

0 Comments

 
Misschien maken jullie je tosti altijd al op deze manier, maar ik kwam er nu pas weer achter hoe lekker deze pantosti's zijn. Gewoon in de koekenpan, niets geen gedoe met oven voorverwarmen of je tosti-ijzer uit de kast pakken (en weer moeten schoonmaken). 

Ingrediënten:
  • Twee boterhammen naar keuze (ik heb hier Oldebroeker Speciaal brood)
  • Kaas
  • Ham
  • Boter
Benodigdheden:
  • Koekenpan

Stap 1:
Beleg je boterhammen met ham en kaas. Leg op elkaar en bestrijk de buitenkanten van je tosti met boter (gewone boter voor op brood).

Stap 2:
Leg de tosti in een hete koekenpan (zonder boter of olie) en bak 2  a 3 minuutjes aan elke kant. 

Klaar is je tosti!

Liever een ander smaakje? Hier wat ideetjes:
  • Italiaanse tosti: kaas, salami, groene pesto en fijngesneden paprika
  • Tosti Hawaï: kaas, ham, ananas
  • Parmaham met kaas
  • Franse tosti: brie, honing en banaan


0 Comments

Wraphapjes zonder zalm :)

11/11/2013

3 Comments

 
Je kent ze wel, de wraphapjes die overal opduiken. Lekker! En weer eens wat anders dan de standaard kaas, komkommer en worst. Maar je ziet ze wel heel vaak met zalm, roomkaas en sla. Vandaag dan ook een recept voor wraphapjes zonder zalm maar mét kip!

Ingrediënten:
  • Wraps
  • Rucola
  • Kipfilet (als in de plakjes kipfiletbeleg)
  • Pijnboompitten
  • Potje rode pesto
  • Geraspte kaas

Stap 1:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Stap 2:
Smeer de wraps helemaal in met rode pesto.

Stap 3:
Verscheur wat blaadjes rucola en leg ze op de wrap.

Stap 4:
Leg in het midden van de wrap drie plakjes kipfilet half over elkaar heen.

Stap 5:
Bestrooi de kipfilet met de kaas en de pijnboompitjes. 

Stap 6:
Rollen maar! Eenmaal opgerold bewaar je de wrap in aluminiumfolie in de koelkast. Zodra je de hapjes op tafel wilt toveren kun je de wrap in stukjes snijden en er een vrolijk prikkertje in doen. 

PS: Sommige mensen vinden het lekker om deze wraphapjes een dag van tevoren te maken zodat de smaak er in trekt. Niet doen! Vers zijn deze hapjes het allerlekkerst.
3 Comments

Boekenkast Metamorfose

1/11/2013

0 Comments

 
Even een fotoblog van onze boekenkastmetamorfose. Een beetje teveel boeken voor de kast dus de helft gaat in de tweedehands (Bol.com) verkoop. Dus als je er eentje tussen ziet staan die je wilt kopen voor een paar euro, let me know!
Picture
0 Comments

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact