Je zag het recept voor stoofpeertjes vast al voorbij komen. Daar hoort natuurlijk draadjesvlees bij. Mooi makkelijk want het vlees mag ook 4 uur het vuur op. Maar dan heb je ook wat! Recept van Alwin.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo runderstooflappen
- 2 uien
- 4 laurierblaadjes
- half runderbouillonblokje
- 2 plakjes ontbijtkoek
- 4 kruidnagels
- peper & zout
- 3 el azijn
Stap 1:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid het vlees met wat zout en peper.
Stap 2:
Smelt een klontje boter in een braadpan. Bak ondertussen de stooflappen kort aan in een grillpan tot ze lichtbruin zijn.
Stap 3:
Leg de aangebakken stooflappen in de braadpan. Snijd de ui in halve ringen en bak deze aan in de grillpan, samen met de kruidnagel, laurierblaadjes en de azijn.
Stap 4:
Als je dit hebt aangefruit, voeg je dit toe aan het vlees in de braadpan. Voeg hier het bouillonblokje aan toe, samen met de ontbijtkoek die je in stukjes breekt.
Stap 5:
Voeg net zoveel (kokend) water toe, totdat het vlees net onder staat. Deksel op de pan en heeeeel zachtjes laten pruttelen.
Stap 6:
Geduld! Na zo'n 4 uurtjes heb je heerlijk draadjesvlees.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid het vlees met wat zout en peper.
Stap 2:
Smelt een klontje boter in een braadpan. Bak ondertussen de stooflappen kort aan in een grillpan tot ze lichtbruin zijn.
Stap 3:
Leg de aangebakken stooflappen in de braadpan. Snijd de ui in halve ringen en bak deze aan in de grillpan, samen met de kruidnagel, laurierblaadjes en de azijn.
Stap 4:
Als je dit hebt aangefruit, voeg je dit toe aan het vlees in de braadpan. Voeg hier het bouillonblokje aan toe, samen met de ontbijtkoek die je in stukjes breekt.
Stap 5:
Voeg net zoveel (kokend) water toe, totdat het vlees net onder staat. Deksel op de pan en heeeeel zachtjes laten pruttelen.
Stap 6:
Geduld! Na zo'n 4 uurtjes heb je heerlijk draadjesvlees.