Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Lekker eten bij de Buuren

15/2/2014

0 Comments

 
Deze Op Pad Tip moet je echt onthouden als je in de buurt van Nunspeet woont. Je mag er trouwens zelfs wel een eindje voor rijden, want dat is het wel waard. Wij gingen met de trein, handig als je het station om de hoek hebt... Binnen 10 minuutjes stonden we op Station Nunspeet en in een kleine 10 minuutjes loop je naar Grand Café de Buuren aan de Stationslaan 21. 

We hadden gereserveerd voor het 8-gangen Valentijnsmenu (koopje voor € 27,50!!!!). 

  1. We begonnen het menu met een Valentijnscocktail: lekker! En we kregen een broodje met verse pesto en kruidenboter. 
  2. Daarna volgde een tomatenbouillon (met mini kaasstengel), deze moest je met stokjes eten (de groenten en het vlees) en daarna zette je het kopje aan je mond: erg lekker!
  3. Na de bouillon volgde een bordje carpaccio: vers en met wederom de huisgemaakte pesto. Mmm..
  4. Tijd voor een spoom! Een wat? Een minicocktail van prosecco met een bolletje ijs. 
  5. Het volgende gerechtje was een coquille met een krokant hamkoekje. Errug lekker!
  6. Tijd voor de sushigang. Met mijn favorieten in het midden, gamba en tonijn en Alwin vond juist de buitenste twee heel lekker: makreel.
  7. En dan nu tijd voor het echte werk: het hoofdgerecht. We konden kiezen tussen een tournedos of kabeljauw. Het werd tournedos, geserveerd met asperges, mini-paprika en Vlaamse frites. En dit was ook weer om te smullen!
  8. Het nagerecht ben ik vergeten op de foto te zetten, maar bestond uit een mini tarte tatin (appeltaartje), spekkoek en een bolletje caramelijs. Goede afsluiter.

Superbediening, live muziek omdat het Valentijnsdag was, compleet in Valentijnssfeer met hartjes en rozenblaadjes op tafel. Echt een aanrader!
Foto
0 Comments

Weekendontbijtje: Wentelbeschuitjes

15/2/2014

0 Comments

 
Foto
Gewone wentelteefjes kennen we allemaal. Alleen heb ik nooit wit brood in huis en al helemaal geen wit "oud" brood. Ons brood bevindt zich in de diepvries en zit vol met zaadjes, nootjes en allerlei andere gezonde ingrediënten. Niet lekker dus voor wentelteefjes. Maar geen nood! Je kunt ze ook gewoon maken van beschuitjes. Volkoren beschuitjes of gewone beschuitjes, net wat je lekker vindt.

Ingrediënten voor 1 portie (simpelweg alle ingrediënten verdubbelen voor meer porties):
  • 3 beschuitjes (ik gebruik volkoren)
  • 125 ml melk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • klontje boter
  • snufje zout

Stap 1:
Meng de melk, het ei, het zout en een snufje kaneel (naar smaak) in een schaal. Leg de beschuitjes hierin, keer ze indien nodig om zodat ze zoveel mogelijk van het melkmengsel opzuigen. Even laten staan.

Stap 2:
Verwarm het klontje boter in een koekenpan en bak de beschuitjes ongeveer 2 a 3 minuutjes aan beide zijden. Voorzichtig zijn met omdraaien. 

Stap 3:
Meng de suiker met de resterende kaneel voor je eigen kaneelsuiker. Serveer de wentelbeschuitjes met je kaneelsuiker. 

Eet smakelijk!
0 Comments

Valentijnsdiner met 3 gangen

14/2/2014

0 Comments

 
Vandaag is het Valentijnsdag! En hoewel je er over kunt discussiëren of het een commerciële dag is of gewoon een dag waarop je even extra lief bent voor elkaar, kies ik voor het laatste. Om je op weg te helpen bij het laatste, hier een beetje inspiratie voor een lekker Valentijnsdiner:
Voorgerecht: Romantisch rood soepje
Foto
Maak een soepje van rode paprika & tomaat en serveer je soepje met focacciabrood en heksenkaas:

Klik hier voor het volledige recept.

Hoofdgerecht: Verrassing in bladerdeeg
Foto
Dit is echt een lekker recept als je uitgebreid wilt koken. Mijn zelfbedachte varkenshaas in bladerdeeg. Hier kun je van alles bij eten. Bijvoorbeeld boontjes met gegratineerde aardappeltjes. Maar als je het jezelf makkelijker wilt maken, zet je een plaat ovenfrietjes in de oven en is alles tegelijkertijd klaar. 


Klik hier voor het volledige recept.

Nagerecht: Chocoladecadeautje
Foto
Tja, chocolade mag natuurlijk niet ontbreken op Valentijnsdag. Dus we maken een lekker chocoladetaartje. Serveer een klein puntje met een bolletje vanilleijs. 

Klik hier voor het volledige recept.

0 Comments

Chocolate cheesecake

11/2/2014

1 Comment

 
Mmmm.... dit is echt een hele lekkere chocoladetaart! Niet gezond, maar dat mag af en toe. Ben alleen vergeten een foto van het eindresultaat te maken, maar je moet me dan maar geloven op mijn woord dat ook het eindresultaat de moeite waard was. 

Ingrediënten:
  • 400 gram monchou
  • 200 gram (melk)chocolade (ik had alleen melk gebruikt, maar de vlg x gebruik ik puur en melk 50/50)
  • 300 gram Digestive Crunchy biscuitjes
  • 50 gram roomboter
  • 2 theelepels Nutella
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, of als je die niet hebt kun je de koekjes platslaan met een deegroller (in een zak of theedoek). Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels heen, je krijgt een lekker smaakje in de bodem door de Nutella hier nog doorheen te mengen. 

Stap 2:
Nu gaan we de rest van de taart maken. Prak de monchou zacht en meng hier de suiker doorheen.

Stap 3:
We gaan de chocolade smelten! Gebruik hiervoor de au bain marie methode. Dat wil zeggen, pak een warmtebestendige kom die precies in een pannetje past. Vul het pannetje met kokend water en je kom met de chocolade. Goed roeren totdat je chocolade helemaal gesmolten is. 

Stap 4:
Meng de chocolade door je monchou mengsel en voeg de eieren toe. Goed mengen/kloppen, totdat je geen klontjes meer ziet (je bent dus wel even bezig, goed voor je armspieren!). 

Stap 5:
Giet het chocolade/monchou mengsel op je taartbodem en zet in de oven voor 35 minuten. 

Stap 6:
Laat de taart langzaam afkoelen en zet de taart daarna in de koelkast. 

Eet smakelijk!
1 Comment

Make your own mini-quiche

7/2/2014

0 Comments

 
Foto
Mini-quiches, hartige muffins, hartige taartjes... je kunt er allerlei namen voor verzinnen maar als je een muffinvorm hebt en hartige ingrediënten dan kun je deze lekkere hapjes thuis maken.

Ingrediënten:
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram gerookte hamreepjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1,5 theelepel paprikapoeder

Stap 1:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de bosuitjes in ringen.

Stap 2:
Meng het meel, de kaas en de paprikapoeder door elkaar in een kom. Voeg daarna de melk, het ei, de bosuitjes en de hamreepjes toe en roer goed door elkaar. Klaar is je bakmengsel!

Stap 3:
Vul je muffinvormpjes met het bakmengsel. Zet de muffins ongeveer 20 a 25 minuutjes in de oven. 

Eet smakelijk! 

0 Comments

Losse thee om mee te nemen

5/2/2014

0 Comments

 
Dit is zo leuk! Ik zag het voorbij komen op Instagram bij Charlotte Willems van Bodieboost. Wat is het? Een Tea Clutch! Nu kun je je losse thee meenemen in een minitasje, inclusief filterzakjes. Je kunt ze voor € 4,95 kopen bij Tea Bar. Heel leuk om cadeau te geven of als je net als ik theeliefhebber bent, om mee te nemen naar je werk.  Je hebt de tasjes in drie smaken:
  • ChampChique
  • ChocoChanel
  • Mango Madness
Foto
0 Comments

Superlekkere borrelballetjes

2/2/2014

2 Comments

 
Foto
Ik ken veel manieren om gehaktballetjes te maken. Grote ballen,kleine ballen, ballen met nasikruiden, ballen met curry, ballen met melk of juist ballen met ei. Maar dit recept is met stip het lekkerste recept voor borrelballetjes. Als je deze hebt geproefd, maak je ze altijd op deze manier. 

Ingrediënten:
  • 150 gram rundergehakt
  • kruidenpaneermeel
  • half rood uitje
  • scheutje ketjap of sojasaus
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • half theelepeltje paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder



Stap 1, 2, 3, 4....
Ik kan heel veel stappen gaan uitleggen nu, maar in feite is het supersimpel. Alle bovenstaande ingrediënten meng je goed door elkaar in een kom. Gewoon hup, met je handen kneden en daarna rol je kleine balletjes van het gehaktmengsel. 


Braad de balletjes gaar in een grote braadpan, liefst met een beetje boter. Na een kwartiertje zijn je nieuwe favoriete borrelballetjes klaar. Eigenlijk naturel het lekkerst maar je mag er natuurlijk een sausje bij doen. 


Eet smakelijk!

2 Comments
<<Previous

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact