Onze boekenkast staat vol met kookboeken, daar hoort Jamie Oliver natuurlijk ook bij. Thuis bij Jamie, Bespaar met Jamie, Jamie in 30 minuten, Jamie in 15 minuten... Maar eerlijk is eerlijk, die 15 minuten haal je never nooit niet. Toch doe ik regelmatig een poging. Hierbij een succesreceptje met mijn eigen aanpassingen en ik haal de 15 minuten echt niet, dus vandaar "Alice in 30 minuten":
Ingrediënten voor 2 personen:
En voor de pesto:
Stap 1:
We beginnen met de pesto, dat lijkt veel werk maar valt reuze mee. Heb je hier echt geen zin in, dan kan je ook kant en klare groene pesto kopen. Pak je keukenmachine en gooi alle ingrediënten er in, mix nu net zo lang totdat je een mooi papje krijgt. Maak op smaak met peper & zout. Klaar is je pesto!
Stap 2:
Zet de waterkoker aan.
Stap 3:
Pak een vel bakpapier en leg de kipfilets er op. Snijd de rozemarijn fijn en strooi dit met peper & zout op de kipfilets. Wrijf de kipfilets in met de kruiden. Vouw het bakpapier over de kipfilets heen en sla ze plat met een deegroller.
Stap 4:
Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Plet 4 teentjes knoflook zonder ze te pellen. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg hier de kipfilets, knoflook en peper in. Bak de kipfilets 3 a 4 minuten aan beide kanten totdat de filets gaar zijn.
Stap 5:
Zodra je kippetjes in de pan liggen begin je met je boontjes. Snijd de uiteinden er af en kook ze in een ruime hoeveelheid water in een braadpan. Na 4 minuutjes voeg je je pasta toe (en keer je je kipfiletjes om).
Stap 6:
Voeg de spinazie toe aan de pasta en boontjes en schep om. Giet de pasta en groente af. Roer hier je pesto door heen naar smaak. Mocht je nog wat pesto over hebben: deze kun je bewaren voor op een broodje!
Stap 7:
Snijd de kipfilet en de tomaatjes in stukken en serveer bovenop de pasta. Garneer met wat Parmezaanse kaas naar smaak.
Eet smakelijk!
- 2 kipfilets
- 250 gram verse pasta (zonder vulling, ik heb tagliatelle gebruikt)
- 150 gram sperziebonen
- 150 gram verse spinazie
- 10 cherrytomaatjes
- 5 teentjes knoflook
- twee takjes rozemarijn
- scheutje olijfolie
- 1 verse Spaanse peper
En voor de pesto:
- 75 gram rucola
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 50 gram parmezaanse kaas
- 2 eetlepels kookvocht van de boontjes
- 1 geperst of geraspt teentje knoflook
- 60 ml olijfolie
- klein beetje citroensap
- peper & zout om op smaak te maken
Stap 1:
We beginnen met de pesto, dat lijkt veel werk maar valt reuze mee. Heb je hier echt geen zin in, dan kan je ook kant en klare groene pesto kopen. Pak je keukenmachine en gooi alle ingrediënten er in, mix nu net zo lang totdat je een mooi papje krijgt. Maak op smaak met peper & zout. Klaar is je pesto!
Stap 2:
Zet de waterkoker aan.
Stap 3:
Pak een vel bakpapier en leg de kipfilets er op. Snijd de rozemarijn fijn en strooi dit met peper & zout op de kipfilets. Wrijf de kipfilets in met de kruiden. Vouw het bakpapier over de kipfilets heen en sla ze plat met een deegroller.
Stap 4:
Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Plet 4 teentjes knoflook zonder ze te pellen. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg hier de kipfilets, knoflook en peper in. Bak de kipfilets 3 a 4 minuten aan beide kanten totdat de filets gaar zijn.
Stap 5:
Zodra je kippetjes in de pan liggen begin je met je boontjes. Snijd de uiteinden er af en kook ze in een ruime hoeveelheid water in een braadpan. Na 4 minuutjes voeg je je pasta toe (en keer je je kipfiletjes om).
Stap 6:
Voeg de spinazie toe aan de pasta en boontjes en schep om. Giet de pasta en groente af. Roer hier je pesto door heen naar smaak. Mocht je nog wat pesto over hebben: deze kun je bewaren voor op een broodje!
Stap 7:
Snijd de kipfilet en de tomaatjes in stukken en serveer bovenop de pasta. Garneer met wat Parmezaanse kaas naar smaak.
Eet smakelijk!