Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Alice in 30 minuten (pasta!)

24/3/2014

0 Comments

 
Onze boekenkast staat vol met kookboeken, daar hoort Jamie Oliver natuurlijk ook bij. Thuis bij Jamie, Bespaar met Jamie, Jamie in 30 minuten, Jamie in 15 minuten... Maar eerlijk is eerlijk, die 15 minuten haal je never nooit niet. Toch doe ik regelmatig een poging. Hierbij een succesreceptje met mijn eigen aanpassingen en ik haal de 15 minuten echt niet, dus vandaar "Alice in 30 minuten": 
Foto
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 kipfilets
  • 250 gram verse pasta (zonder vulling, ik heb tagliatelle gebruikt)
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram verse spinazie
  • 10 cherrytomaatjes
  • 5 teentjes knoflook
  • twee takjes rozemarijn
  • scheutje olijfolie
  • 1 verse Spaanse peper

En voor de pesto:
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels kookvocht van de boontjes
  • 1 geperst of geraspt teentje knoflook
  • 60 ml olijfolie
  • klein beetje citroensap
  • peper & zout om op smaak te maken


Stap 1:
We beginnen met de pesto, dat lijkt veel werk maar valt reuze mee. Heb je hier echt geen zin in, dan kan je ook kant en klare groene pesto kopen. Pak je keukenmachine en gooi alle ingrediënten er in, mix nu net zo lang totdat je een mooi papje krijgt. Maak op smaak met peper & zout. Klaar is je pesto!


Stap 2:
Zet de waterkoker aan.

Stap 3:
Pak een vel bakpapier en leg de kipfilets er op. Snijd de rozemarijn fijn en strooi dit met peper & zout op de kipfilets. Wrijf de kipfilets in met de kruiden. Vouw het bakpapier over de kipfilets heen en sla ze plat met een deegroller.


Stap 4:
Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Plet 4 teentjes knoflook zonder ze te pellen. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg hier de kipfilets, knoflook en peper in. Bak de kipfilets 3 a 4 minuten aan beide kanten totdat de filets gaar zijn. 


Stap 5:
Zodra je kippetjes in de pan liggen begin je met je boontjes. Snijd de uiteinden er af en kook ze in een ruime hoeveelheid water in een braadpan. Na 4 minuutjes voeg je je pasta toe (en keer je je kipfiletjes om). 

Stap 6:
Voeg de spinazie toe aan de pasta en boontjes en schep om. Giet de pasta en groente af. Roer hier je pesto door heen naar smaak. Mocht je nog wat pesto over hebben: deze kun je bewaren voor op een broodje! 

Stap 7:
Snijd de kipfilet en de tomaatjes in stukken en serveer bovenop de pasta. Garneer met wat Parmezaanse kaas naar smaak.

Eet smakelijk!

0 Comments

Make your own smoothies!

23/3/2014

0 Comments

 
Tja, ze vindt ze overal eigenlijk al: smoothie recepten. Maar omdat ze zo lekker zijn en ik ze praktisch elke dag maak, wijd ik er toch maar een blogje aan. Ik heb twee lekkere receptjes voor je, zelf maak ik ze altijd als ontbijtje. 

Ingrediënten fruitsmoothie:
  • 1 banaan
  • 4 aardbeien uit de diepvries
  • 100 ml granaatappelsap
  • theelepel lijnzaad

Even blenden en klaar!

Ingrediënten melk & fruitsmoothie:
  • 1 banaan
  • 4 aardbeien uit de diepvries
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel lijnzaad

Blender een minuutje aan en klaar is kees. 

Eet smakelijk!
0 Comments

Lasagne zonder pakje

23/3/2014

8 Comments

 
Ik ben gek op Italiaans eten en dan vooral op pasta's. Daar hoort lasagne natuurlijk ook bij. De eerste keer dat ik lasagne at weet ik nog goed, dat was toen ik op kamers woonde in Breda en bij hoog en bij laag beweerde dat ik het echt niet lustte. Overgehaald door mijn huisgenootje zijn we het toen helemaal zelf gaan koken, zonder pakjes. Ik was verkocht. Daarna kwamen echter de Knorr Wereldgerechten in huis, dus zonder pakjes koken was niet meer aan de orde. En hoewel Knorr ook heel lekker is, wilde ik toch weer een keer een poging doen zonder pakjes. 

En ik kan je vertellen dat dat heel goed heeft uitgepakt... 
Foto
Ingrediënten:
  • verse lasagnevellen
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • pakje gezeefde tomaten
  • blikje gepelde tomaten
  • groentes (wat je lekker vindt of in huis hebt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 suikerklontje
  • paprikakruiden
  • peper & zout
  • Italiaanse kruiden
  • geraspte kaas

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook. Pak groente die je lekker vindt en mix ze in de keukenmachine tot kleine blokjes (ik had paprika, boontjes en wortel). 

Stap 2:
Fruit de ui en knoflook aan in een grote wok. Voeg daarna het gehakt toe en kruid dit met paprikakruiden, peper & zout naar smaak. 

Stap 3: 
Als je gehakt aangebraden is voeg je de groente toe en bak kort aan. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken.

Stap 4:
Voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe en maak op smaak met Italiaanse kruiden. Laat het sausje 20 minuutjes pruttelen. 

Stap 5:
Je kunt de saus nu nog een beetje op smaak maken met je kruiden, verse basilicum is ook erg lekker er door. Pak je ovenschaal en de verse lasagnevellen. Maak nu laagjes van saus en lasagnevellen, ik had precies 4 laagjes. Begin en eindig met een laagje saus. Strooi er geraspte kaas naar smaak over heen, zet 25 minuutjes in de oven en klaar!

PS: Erg lekker met een salade van eikenbladsla, rode ui, kerstomaatjes en honing-mosterd dressing. 

Eet smakelijk!

8 Comments

Gevulde courgette met gehakt

23/3/2014

0 Comments

 
In kooktijdschriften, kookprogramma's en op kookwebsites zag ik altijd van die mooie gevulde paprika's en gevulde courgettes. Dat moest ik toch echt een keer proberen. Ik heb de gevulde courgette hier gecombineerd met rijst maar je kunt natuurlijk van alles kiezen om het bij te serveren. 

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 300 gram rundergehakt
  • teentje knoflook
  • 1 ui
  • geraspte kaas
  • 1 rode paprika
  • peper & zout
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/3 van een bakje champignons

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette(s) in de lengte doormidden. Schraap het vruchtvlees er uit met een lepel, wees voorzichtig dat je er niet teveel uit haalt want je wilt niet dat je courgette breekt. 

Stap 2:
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de paprika en de champignons ook in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook.


Stap 3:
Fruit het uitje en de knoflook aan in een pan. Voeg het gehakt toe, kruid het gehakt met de chilipoeder, peper & zout en bak rul. 

Stap 4:
Voeg het groentemengsel toe en bak even aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Klaar is je vulling!

Stap 5:
Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het gehakt/groentemengsel. Strooi er geraspte kaas over naar smaak. Nu kunnen de courgettes een kwartier tot 20 minuutjes in de oven en klaar ben je!

Eet smakelijk!
0 Comments

Supersnelle witlofschotel

23/3/2014

0 Comments

 
Met dank aan collega M!!!

Witlof lust ik eigenlijk nog niet eens zo heel lang. Pas toen ik het een keer proefde met ham en kaas vond ik het lekker. Maar wat een gedoe met koken, in ham en kaas rollen en dan nog in de oven voor een lekker korstje en dan zwommen ze vaak ook nog in de schaal. Veel te veel gedoe. Ik was dan ook heel blij met dit recept van mijn collegaatje.

Ingrediënten:
  • Twee stronkjes witlof per persoon
  • 100 gram hamreepjes per persoon (beenhamstaafjes zijn een aanrader!)
  • Geraspte kaas naar smaak


Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en leg al je ingredienten klaar.

Stap 2:
Haal de buitenste velletjes van je witlof af, snijd vervolgens het bittere hart uit je stronkjes (zie foto). Snijd de witlof vervolgens in reepjes en was schoon. 

Stap 3:
Verdeel de witlofreepjes met de hamreepjes in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven voor 20 minuten. 

Eet smakelijk!

PS: Lekker met gekruide krieltjes. 
0 Comments

Koekje van eigen (courgette)deeg

11/3/2014

0 Comments

 
Foto
Soms heb je zin in iets anders bij je etentje. Niet de standaard groente of aardappels, maar bijvoorbeeld een lekker koekje!

Hier een recept voor courgettekoekjes. Snel en makkelijk.

Ingrediënten:
  • halve courgette
  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte kaas
  • verse bieslook
  • 8 eetlepels bloem of zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout en peper
  • 2 bos- of lenteuitjes

Stap 1:
Was de courgette en rasp deze boven een kom. Je kunt ook de keukenmachine gebruiken natuurlijk! Snijd daarna de bosuitjes in kleine ringetjes en gooi ook in de kom. 


Stap 2:
Voeg de eieren, kaas, bieslook, bloem, zout en peper toe aan de courgette en roer goed door elkaar. 


Stap 3:
Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje olijfolie. Nu kun je telkens kleine hoopjes van je courgettemengsel in de koekenpan bakken tot koekjes. Je hebt ongeveer 10 minuutjes nodig om ze lekker gaar te bakken. 


Serveer de koekjes als bijgerechtje bij je diner. Eet smakelijk!

0 Comments

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact