Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Sushi in Zwolle Tip

31/1/2014

1 Comment

 
Je vindt telkens meer sushirestaurants in ons oostelijke deel van het land. En er zitten echt een paar hele goede bij. Denk bijvoorbeeld aan Mizumi in Kampen, Minoyu in Stadshagen, Zwolle... Maar laatst toch ook weer heerlijk gegeten bij Itoshii in Zwolle. Nu nog even testen bij het gloednieuwe Blue Sakura in Zwolle en we moeten Kota Radja nog even proberen :).

Hier alvast onze Sushi Op Pad Tip: Itoshii. Superleuk sfeertje, bestellen met een tablet en het allerbelangrijkste: hele lekkere sushi!
Foto
1 Comment

Banaanei pannenkoekjes

26/1/2014

1 Comment

 
Deze kwam ik al een paar keer tegen op internet. Gisteren toch maar eens uitgeprobeerd en het is een aanrader! Gezonde ontbijt/lunch pannenkoekjes. 
Foto
Ingrediënten (portie voor 1 persoon):
  • 1 banaan (liefst een rijpe)
  • 2 eieren
  • snufje kaneel
  • olijfolie
  • eventueel fruit naar keuze
  • eventueel theelepeltje lijnzaad


Stap 1:
Prak de banaan helemaal fijn, totdat hij een beetje vloeibaar lijkt.

Stap 2:
Voeg de twee eieren toe en roer totdat je een soort beslagje krijgt. Voeg kaneel toe en eventueel het lijnzaad. 

Stap 3:
Verwarm een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Als de pan warm is maak je kleine pannenkoekjes in de pan, ik kon er ongeveer drie in mijn pan kwijt. Je krijgt een beetje een American Pancake maatje. Bak net zo lang totdat je beslag op is.

Eventueel serveren met fruit. Eet smakelijk!

1 Comment

Vis Met Een Korstje

26/1/2014

0 Comments

 
Een lekker krokant visje uit de oven! Hiervoor nemen we kabeljauw, het lekkerst van de visboer maar diepvries mag ook. Je kunt dit visje combineren met bijvoorbeeld ovenfrietjes.
Foto
Ingrediënten voor 2 personen:
  • Kabeljauw (300 gram ongeveer)
  • Stuk of 4 zongedroogde tomaatjes
  • Twee beschuiten
  • Bieslook
  • Peterselie
  • 1 Ui
  • 75 ml witte wijn (droog)
  • Geraspte kaas
  • Citroensap
  • Peper & zout


Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper het uitje en bak aan in een koekenpan.

Stap 2:
Kruid de kabeljauw met peper, zout en een paar druppeltjes citroensap. Pak een ovenschaal en schep de ui hierin en leg de vis er bovenop. 

Stap 3:
Snijd de kruiden fijn en snijd de tomaatjes in stukjes. Verkruimel de beschuiten en meng met de geraspte kaas. Leg nu eerst de kruiden en de tomaatjes op de vis en maak af met het beschuit/kaasmengsel.

Stap 4:
Giet de wijn op de bodem van de ovenschaal. Plaats de schaal in de oven en laat 15 minuten bakken. En klaar is je vis met een korstje! Serveer met frietjes of iets anders dat je lekker vindt!

Eet smakelijk!

0 Comments

Panga met paprikasaus & risotto

26/1/2014

0 Comments

 
Alweer heel wat jaartjes geleden heb ik dit gegeten bij een goede vriendin, ik heb er zelf wat makkelijke draaitjes aan gegeven en voilá weer een lekker visgerechtje. 
Foto
Ingrediënten voor 2 personen:
  • Pangafilet x 2
  • Potje geroosterde paprika's
  • Zakje vissaus van Knorr
  • Ui
  • Knoflookteentje x 2
  • Risotto (koffiekopje vol voor 2 p.)
  • Kippenbouillonblokje (aanmaken met 750 ml water)
  • Glas droge witte wijn
  • Peultjes
  • Parmezaanse kaas

Stap 1:
Zet de waterkoker aan voor je 750 ml kippenbouillon. Snipper je ui en hak de knoflookteentjes. Je pakt 3/4 van de ui en 3/4 van de knoflook en fruit deze aan in een wok (of braadpan). Dan voeg je je kopje risottokorrels toe. Roer totdat deze een beetje gaan glimmen en voeg dan je glas wijn toe. 

Stap 2:
Je moet je risotto goed in de gaten houden. Elke keer als het vocht opgenomen is door de korrels, voeg je weer een scheutje vocht toe. Je begint met de wijn, zodra deze is opgenomen ga je verder met de bouillon. In totaal ben je ongeveer 25 minuten bezig totdat je risotto gaar is. 

Stap 3:
Hak de geroosterde paprika's allemaal in stukjes. Je pakt een sauspan en fruit de overgebleven ui en knoflook aan in een beetje olijfolie. Daarna voeg je de paprika toe en bakt deze aan. Voeg nu het zakje vissaus toe en net zoveel water totdat je blij bent met de dikte van de saus. Je kunt de saus ook aanmaken met room in plaats van met de vissaus.


Stap 4:
Kook de peultjes gaar in 5 minuten. 

Stap 5:
Maak de risotto op smaak met peper, zout en de Parmezaanse kaas. 

Stap 6:
Serveer de risotto met de peultjes, vis en de paprikasaus. 

Eet smakelijk!

0 Comments

Op wereldreis in één dag

20/1/2014

0 Comments

 
Ja echt, dat kan! Op de Vakantiebeurs. Blijkbaar waren wij niet de enigen, want deze editie was een groot succes: 13% meer bezoekers dan vorig jaar. Helaas is ie alweer afgelopen, dus onthoud deze "Op pad"- tip voor volgend jaar. 

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo'n fan van Vakantiebeurzen. Tenminste, dat dacht ik. Voor het werk staan we regelmatig op beurzen en dan kijk je met een hele andere pet op naar zo'n beurs. En het was ook alweer wat jaartjes geleden dat ik er geweest was. Tijd voor een nieuwe poging!

We hadden bedacht dat we op de Vakantiebeurs wel inspiratie op konden doen voor onze volgende vakantie. Of dat had ik eigenlijk niet bedacht, maar dat had mijn vriend bedacht. Kaartjes geregeld, goedkope treinkaartjes geregeld... daarna nog een keer kaartjes en treinkaartjes geregeld, voor vrienden die ook mee gingen. We hadden geen zin in massa's mensen, dus besloten we op de vrijdag te gaan. Allereerst richting de hal met verre bestemmingen: we zetten koers richting Amerika. Campers, motors, Route 66, levensgrote National Parks, hamburgertentjes etc. We zaten direct in USA sferen. Bij Tioga Tours uit Sint Jansklooster vroegen we een offerte op voor een campertrip langs de West Coast van Amerika. 

Daarna richting de andere verre bestemmingen hal: Maleisië, Nieuw-Zeeland, Bali, Indonesië enz. Al drinkend op een terrasje sprong er ineens een Maori uit Nieuw-Zeeland te voor schijn met een trommel. Beleving genoeg! Alleen konden we Cuba helaas niet vinden... 

Van tevoren hadden we al gelezen over de Camping by Night hal. Die wilden we perse even zien, ook omdat mijn collega's daar het Vechtdal aan het promoten waren natuurlijk... Door een grote rits van een tent ging je de hal binnen en kwam je op een mooi graspaadje terecht, die je via kampvuurtjes en lantaarns langs de stands, campers, caravans en tenten voerde. Supergaaf gedaan! Toen we één van de caravans uit stapten vielen we bijna bij de presentatoren van CampingLife in de armen (Sander Janson en Gigi Ravelli). Dus kampeerexperts waren er genoeg aanwezig ;). 

Na wat Europese bestemmingen, besloten we om toch nog even terug te gaan naar de Amerika hal. Waar vervolgens bleek dat we Cuba totaal gemist hadden. Dus toch nog eventjes een hal verderop om daar te kijken. Cubaanse muziek kwam ons al tegemoet en met een caipirinha erbij kregen we toch nog die informatie over dit Caribische eiland. 

Na zo'n 11 km sjouwen hadden we wel genoeg reisinspiratie opgedaan. Nu was het tijd voor eetinspiratie in Utrecht! We kwamen bij Stairway to Heaven terecht (niet met loktieners overigens, dat vonden we een beetje zielig voor Henk Westbroek na alle publiciteit van verleden week). Tijdens het eten kregen we de offerte voor de Amerika-trip al binnen. Goede service van Tioga Tours! 

Dus ben je op zoek naar reisinspiratie? Volgend jaar echt even de Vakantiebeurs bezoeken! Ik ben om! :)
Foto
0 Comments

Lente Graag!!!

19/1/2014

0 Comments

 
Picture
0 Comments

Weer een luiertaart!

14/1/2014

0 Comments

 
Foto
We blijven aan de slag met luiertaarten. De vorige keer was het deze quad. Dit keer eentje voor een collega, een badje met luiers en kadootjes. Wil jij ook zo'n leuke luiertaart? Of wil je liever een ander soort luiertaart? Ik kan ze allemaal voor je maken. Check hier mijn Pinterest bord voor andere ideeën. Ze kunnen uitgevoerd worden in alle mogelijke kleuren, combinaties, vormen enz. Stuur hier een berichtje.

Maar we laten hier natuurlijk de DIY stappen zien voor deze luiertaart. 

Benodigdheden:
  • Pampers (ik gebruik nummer 4, +/- 35 stuks)
  • Teil/ton om als badje te dienen (dit is een mand van de HEMA)
  • Elastiekjes
  • Badeendjes (XENOS)
  • Toiletartikelen voor een baby (Natusan)
  • Speentje
  • Slabbetjes
  • Rompertjes
  • Andere kadootjes
  • Cadeaulint
  • Cadeaupapier voor de kraan (of luierdoeken)
  • Stukjes pijp voor de kraam (ik had twee bochtjes en een recht stuk)
  • Wattenbolletjes, 2 zakken (bij de HEMA o.a., € 1,25)
  • Doorzichtig inpakfolie

Foto
Stap 1:
Alle pampers ga je oprollen. Je strekt ze uit in de lengte en rolt ze losjes op en maakt ze vast met een elastiekje. Dit doe je met alle pampers, maar bewaar er eentje voor je kraan. 

Stap 2:
Maak vervolgens twee lagen pampers in je teil/ton. Afhankelijk natuurlijk van de grootte die je hebt gekocht. Voor deze teil had ik aan 2 lagen pampers, in totaal 35 stuks, voldoende. 

Stap 3:
Zet je kadootjes tussen je pampers. Hier staan er drie Natusan producten in en twee rompertjes. Vul de teil daarna op met de wattenbolletjes, dit zijn je bubbels! Hier kun je de badeendjes tussen zetten.

Stap 4:
We gaan nu de kraan maken. Je kunt de kraan op meerdere manieren maken. Ik heb in de winkel stukjes pijp gehaald, twee bochtjes en een recht stuk. Deze heb ik in elkaar gezet en bekleed met cadeaupapier. Maar je kunt de pijp ook bekleden met een mooie luierdoek. Als druppel water uit de kraan heb ik een speen gebruikt. De speen is met een stuk cadeaulint vastgemaakt. Het lint heb ik vastgemaakt aan het oogje van de speen en het lint kun je daarna door de pijp halen en aan de onderkant om de pijp heen binden. Tevens heb ik aan de onderkant van de pijp een pamper er om heen gewikkeld en vastgemaakt met een elastiekje (op dezelfde manier als je je pamper-rolletjes hebt gemaakt in stap 1). Zo kun je de kraan stevig vastzetten tussen de andere pampers in je teil. Het water uit de kraan zijn in dit geval blauwe cadeaulinten die zijn vastgemaakt aan de speen. 

Foto
Stap 5:
Aan de hengsels kun je nog leuke kadootjes vastmaken, zoals in dit geval twee slabbetjes.

Stap 6:
Klaar is je luiertaart! Nu kun je de taart mooi inpakken in doorzichtig inpakfolie. 

0 Comments
<<Previous

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact