Mmmm.... dit is echt een hele lekkere chocoladetaart! Niet gezond, maar dat mag af en toe. Ben alleen vergeten een foto van het eindresultaat te maken, maar je moet me dan maar geloven op mijn woord dat ook het eindresultaat de moeite waard was.
Ingrediënten:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, of als je die niet hebt kun je de koekjes platslaan met een deegroller (in een zak of theedoek). Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels heen, je krijgt een lekker smaakje in de bodem door de Nutella hier nog doorheen te mengen.
Stap 2:
Nu gaan we de rest van de taart maken. Prak de monchou zacht en meng hier de suiker doorheen.
Stap 3:
We gaan de chocolade smelten! Gebruik hiervoor de au bain marie methode. Dat wil zeggen, pak een warmtebestendige kom die precies in een pannetje past. Vul het pannetje met kokend water en je kom met de chocolade. Goed roeren totdat je chocolade helemaal gesmolten is.
Stap 4:
Meng de chocolade door je monchou mengsel en voeg de eieren toe. Goed mengen/kloppen, totdat je geen klontjes meer ziet (je bent dus wel even bezig, goed voor je armspieren!).
Stap 5:
Giet het chocolade/monchou mengsel op je taartbodem en zet in de oven voor 35 minuten.
Stap 6:
Laat de taart langzaam afkoelen en zet de taart daarna in de koelkast.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 400 gram monchou
- 200 gram (melk)chocolade (ik had alleen melk gebruikt, maar de vlg x gebruik ik puur en melk 50/50)
- 300 gram Digestive Crunchy biscuitjes
- 50 gram roomboter
- 2 theelepels Nutella
- 2 eieren
- 50 gram suiker
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, of als je die niet hebt kun je de koekjes platslaan met een deegroller (in een zak of theedoek). Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels heen, je krijgt een lekker smaakje in de bodem door de Nutella hier nog doorheen te mengen.
Stap 2:
Nu gaan we de rest van de taart maken. Prak de monchou zacht en meng hier de suiker doorheen.
Stap 3:
We gaan de chocolade smelten! Gebruik hiervoor de au bain marie methode. Dat wil zeggen, pak een warmtebestendige kom die precies in een pannetje past. Vul het pannetje met kokend water en je kom met de chocolade. Goed roeren totdat je chocolade helemaal gesmolten is.
Stap 4:
Meng de chocolade door je monchou mengsel en voeg de eieren toe. Goed mengen/kloppen, totdat je geen klontjes meer ziet (je bent dus wel even bezig, goed voor je armspieren!).
Stap 5:
Giet het chocolade/monchou mengsel op je taartbodem en zet in de oven voor 35 minuten.
Stap 6:
Laat de taart langzaam afkoelen en zet de taart daarna in de koelkast.
Eet smakelijk!