Ik weet dat ik het elke keer weer zeg, maar dit is echt een lekker recept! Deze moet je gewoon proberen. Ik zal er eerlijk bij zeggen dat het niet mijn eigen recept is. Het is een recept van Weight Watchers, maar je proeft niet eens dat het gezond is ;).
Ingrediënten voor 4 personen:
Het lijken heel veel ingrediënten, maar vaak heb je veel al in je voorraadkast staan (zoals de kruiden, honing, tomatenpuree etc.). Heb je dat niet? Leg dan even een goede voorraadkast aan ;). Alles is voordelig te halen bij bijv. de Lidl, dus je hoeft ook niet ingewikkeld te doen met je boodschappen.
Het lijken heel veel ingrediënten, maar vaak heb je veel al in je voorraadkast staan (zoals de kruiden, honing, tomatenpuree etc.). Heb je dat niet? Leg dan even een goede voorraadkast aan ;). Alles is voordelig te halen bij bijv. de Lidl, dus je hoeft ook niet ingewikkeld te doen met je boodschappen.
- 2 uien (wij hebben altijd rode uien)
- 3 paprika's (mixje kleurt altijd zo lekker)
- half bakje champignons
- blikje gepelde tomaten (165 gram)
- varkensfiletlapjes (a 450 gram, bij de Lidl hebben ze mooie portieverpakking hiervan)
- 400 ml tomatensap
- 100 gram zuivelspread light (eveneens van de Lidl)
- 3 eetlepels tomatenpuree
- lepeltje honing
- kruiden: zout, peper, chilipoeder en oregano
- 60 gram geraspte kaas (neem altijd Slankie)
- 200 gram pasta naar keuze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Tijd om te snijden! Snijd al je groenten in kleine blokjes. De gepelde tomaten even laten uitlekken boven de gootsteen.
Stap 2:
Kruid je filetlapjes met zout en chilipoeder, dat laatste naar je eigen smaak, je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Bak ze daarna kort aan in de koekenpan tot ze een klein beetje bruin zijn. Leg ze daarna even apart op een bord.
Stap 3:
Bak alle groenten in dezelfde koekenpan (als dat past, bij mij niet) of in een grote wok. Als het een beetje is aangebakken voeg je de tomaten uit blik toe en de tomatensap. Nu kun je je saus op smaak gaan maken met de zuivelspread, tomatenpuree, peper, zout, honing en oregano (of italiaanse kruiden, maar net wat je voorhanden hebt).
Stap 4:
Al je ingrediënten zijn nu ready to go in de oven. Pak een ovenschaal en vul deze met 2/3 van je saus. Leg daar de filetlapjes bovenop en dek af met het laatste beetje saus. Maak de schotel af met de geraspte kaas en zet in de oven. De schotel heeft ongeveer 20 a 25 minuutjes nodig.
Stap 5:
In de tussentijd kun jij mooi je pasta koken en al je kookspulletjes opruimen. Serveer de pasta met de ovenschotel en klaar ben je!
Eet smakelijk!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Tijd om te snijden! Snijd al je groenten in kleine blokjes. De gepelde tomaten even laten uitlekken boven de gootsteen.
Stap 2:
Kruid je filetlapjes met zout en chilipoeder, dat laatste naar je eigen smaak, je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Bak ze daarna kort aan in de koekenpan tot ze een klein beetje bruin zijn. Leg ze daarna even apart op een bord.
Stap 3:
Bak alle groenten in dezelfde koekenpan (als dat past, bij mij niet) of in een grote wok. Als het een beetje is aangebakken voeg je de tomaten uit blik toe en de tomatensap. Nu kun je je saus op smaak gaan maken met de zuivelspread, tomatenpuree, peper, zout, honing en oregano (of italiaanse kruiden, maar net wat je voorhanden hebt).
Stap 4:
Al je ingrediënten zijn nu ready to go in de oven. Pak een ovenschaal en vul deze met 2/3 van je saus. Leg daar de filetlapjes bovenop en dek af met het laatste beetje saus. Maak de schotel af met de geraspte kaas en zet in de oven. De schotel heeft ongeveer 20 a 25 minuutjes nodig.
Stap 5:
In de tussentijd kun jij mooi je pasta koken en al je kookspulletjes opruimen. Serveer de pasta met de ovenschotel en klaar ben je!
Eet smakelijk!