Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Filetschotel met paprikaroomsaus

8/1/2014

1 Comment

 
Ik weet dat ik het elke keer weer zeg, maar dit is echt een lekker recept! Deze moet je gewoon proberen. Ik zal er eerlijk bij zeggen dat het niet mijn eigen recept is. Het is een recept van Weight Watchers, maar je proeft niet eens dat het gezond is ;).
Ingrediënten voor 4 personen:
Het lijken heel veel ingrediënten, maar vaak heb je veel al in je voorraadkast staan (zoals de kruiden, honing, tomatenpuree etc.). Heb je dat niet? Leg dan even een goede voorraadkast aan ;). Alles is voordelig te halen bij bijv. de Lidl, dus je hoeft ook niet ingewikkeld te doen met je boodschappen.

  • 2 uien (wij hebben altijd rode uien)
  • 3 paprika's (mixje kleurt altijd zo lekker)
  • half bakje champignons
  • blikje gepelde tomaten (165 gram)
  • varkensfiletlapjes (a 450 gram, bij de Lidl hebben ze mooie portieverpakking hiervan)
  • 400 ml tomatensap
  • 100 gram zuivelspread light (eveneens van de Lidl)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • lepeltje honing
  • kruiden: zout, peper, chilipoeder en oregano
  • 60 gram geraspte kaas (neem altijd Slankie)
  • 200 gram pasta naar keuze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Tijd om te snijden! Snijd al je groenten in kleine blokjes. De gepelde tomaten even laten uitlekken boven de gootsteen. 

Stap 2:
Kruid je filetlapjes met zout en chilipoeder, dat laatste naar je eigen smaak, je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Bak ze daarna kort aan in de koekenpan tot ze een klein beetje bruin zijn. Leg ze daarna even apart op een bord. 

Stap 3:
Bak alle groenten in dezelfde koekenpan (als dat past, bij mij niet) of in een grote wok. Als het een beetje is aangebakken voeg je de tomaten uit blik toe en de tomatensap. Nu kun je je saus op smaak gaan maken met de zuivelspread, tomatenpuree, peper, zout, honing en oregano (of italiaanse kruiden, maar net wat je voorhanden hebt). 

Stap 4:
Al je ingrediënten zijn nu ready to go in de oven. Pak een ovenschaal en vul deze met 2/3 van je saus. Leg daar de filetlapjes bovenop en dek af met het laatste beetje saus. Maak de schotel af met de geraspte kaas en zet in de oven. De schotel heeft ongeveer 20 a 25 minuutjes nodig. 

Stap 5:
In de tussentijd kun jij mooi je pasta koken en al je kookspulletjes opruimen. Serveer de pasta met de ovenschotel en klaar ben je!

Eet smakelijk!
1 Comment
Kabbalah English link
29/6/2023 05:52:16 am

Veery nice post

Reply



Leave a Reply.

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact