- 50 g Pijnboompitten
- 650 g Aardappelen
- 150 g Spekreepjes
- 2 eieren
- 90 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 Kip krokant schnitzels
- 2 Teentjes knoflook
- 1 el Mosterd medium/hot
- 200 g IJsbergsla (in zak)
- 150 g Slagroom vloeibaar
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Bakboter
Rooster de pijnboompitten. Schil de aardappelen en kook deze in 20-25 minuten gaar met een snufje zout. Voeg tijdens de laatste 6 minuten de eieren toe aan het water.
Stap 2:
Bak de spekjes uit en voeg daarna de uitgeperste teentjes knoflook toe en een beetje olijfolie.
Stap 3:
Bak de schnitzels met een beetje boter in een koekenpan.
Stap 4:
Laat de eieren schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in kwartjes.
Stap 5:
Giet de aardappelen af, zet ze daarna weer even op het vuur om het vocht er uit te stomen. Voeg de slagroom toe en verwarm kort. Haal daarna de pan van het vuur en stamp de aardappelen goed fijn, voeg de mosterd en geraspte kaas toe en maak op smaak met peper en zout.
Stap 6:
Roer de ijsbergsla, de pijnboompitjes en spekjes door de stamppot.
Stap 7:
Serveer de stamppot met in reepjes gesneden schnitzel en de eierkwartjes.
Eet smakelijk!