
Dit is eigenlijk een receptje voor Valentijnsdag. Dit jaar was ik ziek, zwak en misselijk met Valentijnsdag maar ik wilde toch iets leuks doen. Met alles wat ik nog in huis had liggen, heb ik toen deze hartjes van bladerdeeg gemaakt. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken voor een romantisch avondje.
Ingrediënten:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 1:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en steek er hartjes uit. Kneed de restjes telkens weer tot een bal en strijk deze uit om weer nieuwe hartjes uit te kunnen steken. Dit doe je totdat je bladerdeeg op is (let er wel op dat je een even aantal hartjes nodig hebt).
Stap 2:
Snijd de kruiden en het uitje fijn en meng dit met de tonijn. Kruid het mengsel met peper, zout en paprikapoeder (of wat je zelf lekker vindt) en meng een beetje mayonaise er door heen, totdat je de tonijn goed van smaak vindt.
Stap 3:
Leg wat van het tonijnmengsel op een van de uitgestoken hartjes en leg hier weer een ander hartje bovenop. Druk de randjes aan met je vork. Ga door totdat je hartjes op zijn
Stap 4:
Bestrijk de gevulde hartjes met het losgeklopte ei en leg de hartjes op een met bakpapier beklede plaat. Plaats de hartjes ongeveer 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
Eet smakelijk!
PS: Je kunt de hartjes ook vullen met een mengsel van gehakt met kruiden.
PS2: Je hoeft natuurlijk niet perse hartvormpjes te gebruiken, wees creatief (rondjes, vierkantjes, driehoekjes etc.).
Ingrediënten:
- Bladerdeeg
- Uitsteekvormpje hart (vaak als koekvormpje te vinden)
- Losgeklopt eitje
- Tonijn (blikje op waterbasis)
- Rood uitje
- Verse kruiden (bieslook, peterselie, wat je maar lekker vindt)
- Mayonaise
- Peper/zout/paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 1:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en steek er hartjes uit. Kneed de restjes telkens weer tot een bal en strijk deze uit om weer nieuwe hartjes uit te kunnen steken. Dit doe je totdat je bladerdeeg op is (let er wel op dat je een even aantal hartjes nodig hebt).
Stap 2:
Snijd de kruiden en het uitje fijn en meng dit met de tonijn. Kruid het mengsel met peper, zout en paprikapoeder (of wat je zelf lekker vindt) en meng een beetje mayonaise er door heen, totdat je de tonijn goed van smaak vindt.
Stap 3:
Leg wat van het tonijnmengsel op een van de uitgestoken hartjes en leg hier weer een ander hartje bovenop. Druk de randjes aan met je vork. Ga door totdat je hartjes op zijn
Stap 4:
Bestrijk de gevulde hartjes met het losgeklopte ei en leg de hartjes op een met bakpapier beklede plaat. Plaats de hartjes ongeveer 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
Eet smakelijk!
PS: Je kunt de hartjes ook vullen met een mengsel van gehakt met kruiden.
PS2: Je hoeft natuurlijk niet perse hartvormpjes te gebruiken, wees creatief (rondjes, vierkantjes, driehoekjes etc.).