Deze taart is echt superlekker! Toen ik laatst met een griepje plat lag heb ik een hele dag Heel Holland Bakt gekeken. Overmoedig als ik was dacht ik, dat moet ik ook kunnen. Ik wist wat het moest worden, een soort van Hazelino taart. Druk zoekende naar recepten werd ik geïnspireerd door Rudolph's Bakery: en dit is um geworden!
Ingrediënten:
- 200 g hazelnoten
- 25 g poedersuiker
- 6 eiwitten
- 450 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 0.5 tl azijn
- 400 ml slagroom
- 200 g pure chocolade
- Fruit (aalbessen, frambozen, aardbeien...)
- Chocola
- 2 springvormen
- boter om in te vetten
- bakpapier
- spuitzak
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. We gaan een taart maken met twee lagen hazelnootschuim en we gaan hier tussen een vulling maken van chocolademousse.
Stap 2:
Maal de hazelnoten met de poedersuiker fijn in een keukenmachine. Dit wordt onderdeel van je hazelnootschuim. Klop de 6 eiwitten stijf in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe. Je eiwitten moeten zo stijf zijn dat ze niet uit de kom vallen als je deze op de kop houdt. Spatel de vanillesuiker, de azijn en het notenmengsel door de eiwitten tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel over de 2 springvormen en bak in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen.
Stap 3:
Nu gaan we de vulling maken. Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Hak de pure chocolade en smelt au bain-marie (in een kommetje boven een pan heet water). Laat de gesmolten chocolade kort afkoelen en roer de slagroom erdoor. Dit moet je heel snel door elkaar heen roeren en dan krijg je je mousse. Schep de mousse in een spuitzak met een gladde spuitmond of in een spuitzak waar je straks gewoon een klein puntje van afknipt (dat heb ik gedaan). Laat dit afkoelen in de koelkast.
Stap 4:
Ik heb voor de decoratie chocolade gesmolten en uitgestreken op een bakpapiertje. Dit heb ik laten afkoelen en toen ik eeeeeindelijk kon decoreren heb ik de chocolade zo gebroken dat het een soort van kleine schotsjes zijn geworden.
Stap 5:
Laat je hazelnootschuim heeeeeel goed afkoelen. Als dat zo is dan kun je de taart gaan opbouwen. Begin met een laag hazelnootschuim en spuit daarna in cirkels je chocolademousse er op. Daar bovenop gaat de tweede laag hazelnootschuim. Daarna kun je de rest van de mousse gebruiken om de bovenkant te bedekken en te versieren. Eventueel kun je zelfs de buitenkant met de mousse bestrijken.
Decoreren met fruit en chocolade en klaar ben je!
Eet smakelijk!
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. We gaan een taart maken met twee lagen hazelnootschuim en we gaan hier tussen een vulling maken van chocolademousse.
Stap 2:
Maal de hazelnoten met de poedersuiker fijn in een keukenmachine. Dit wordt onderdeel van je hazelnootschuim. Klop de 6 eiwitten stijf in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe. Je eiwitten moeten zo stijf zijn dat ze niet uit de kom vallen als je deze op de kop houdt. Spatel de vanillesuiker, de azijn en het notenmengsel door de eiwitten tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel over de 2 springvormen en bak in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen.
Stap 3:
Nu gaan we de vulling maken. Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Hak de pure chocolade en smelt au bain-marie (in een kommetje boven een pan heet water). Laat de gesmolten chocolade kort afkoelen en roer de slagroom erdoor. Dit moet je heel snel door elkaar heen roeren en dan krijg je je mousse. Schep de mousse in een spuitzak met een gladde spuitmond of in een spuitzak waar je straks gewoon een klein puntje van afknipt (dat heb ik gedaan). Laat dit afkoelen in de koelkast.
Stap 4:
Ik heb voor de decoratie chocolade gesmolten en uitgestreken op een bakpapiertje. Dit heb ik laten afkoelen en toen ik eeeeeindelijk kon decoreren heb ik de chocolade zo gebroken dat het een soort van kleine schotsjes zijn geworden.
Stap 5:
Laat je hazelnootschuim heeeeeel goed afkoelen. Als dat zo is dan kun je de taart gaan opbouwen. Begin met een laag hazelnootschuim en spuit daarna in cirkels je chocolademousse er op. Daar bovenop gaat de tweede laag hazelnootschuim. Daarna kun je de rest van de mousse gebruiken om de bovenkant te bedekken en te versieren. Eventueel kun je zelfs de buitenkant met de mousse bestrijken.
Decoreren met fruit en chocolade en klaar ben je!
Eet smakelijk!