Dit recept komt van Chicks Love Food. Leuke tip als je op zoek bent naar lekkere recepten!
Bij al die gezonde snack recepten vraag je je toch altijd af of het wel lekker smaakt. Zo heb ik een keer heel dapper mijn best gedaan op havermoutkoekjes met banaan als belangrijkste ingrediënt. Nou, ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat iemand zulke koekjes lekker vindt :(. Maar dit recept is echt superlekker en ook nog eens niet zo ongezond.
Bij al die gezonde snack recepten vraag je je toch altijd af of het wel lekker smaakt. Zo heb ik een keer heel dapper mijn best gedaan op havermoutkoekjes met banaan als belangrijkste ingrediënt. Nou, ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat iemand zulke koekjes lekker vindt :(. Maar dit recept is echt superlekker en ook nog eens niet zo ongezond.
Wat heb je nodig?
Stap 1:
Verwarm de pindakaas samen met de honing tot het goed vloeibaar is.
Stap 2:
Ondertussen laat je de chocolade au-bain-marie smelten.
Stap 3:
Gooi de havermoutvlokken in je pindakaas-honing mengsel en verkruimel hierin ook de rijstwafels. De noten hak je grof en voeg je hier ook aan toe.
Stap 4:
Giet de gesmolten chocolade hier overheen en roer goed door. Dit mengsel schep je in een rechthoekig bakje, bekleed met bakpapier.
Stap 5:
Zet het bakje minstens een half uur in de koelkast. Daarna kun je je healthy lion in stukjes snijden.
Eet smakelijk!
- Een reep pure chocolade (liefst 70% cacao)
- Een handjevol noten (ik had gemengde noten, ongezouten)
- Twee eetlepels havermoutvlokken
- Twee rijstwafels
- Drie eetlepels pindakaas (tip 100% NUTS, verkrijgbaar bij oa AH)
- Drie eetlepels agavesiroop of honing
Stap 1:
Verwarm de pindakaas samen met de honing tot het goed vloeibaar is.
Stap 2:
Ondertussen laat je de chocolade au-bain-marie smelten.
Stap 3:
Gooi de havermoutvlokken in je pindakaas-honing mengsel en verkruimel hierin ook de rijstwafels. De noten hak je grof en voeg je hier ook aan toe.
Stap 4:
Giet de gesmolten chocolade hier overheen en roer goed door. Dit mengsel schep je in een rechthoekig bakje, bekleed met bakpapier.
Stap 5:
Zet het bakje minstens een half uur in de koelkast. Daarna kun je je healthy lion in stukjes snijden.
Eet smakelijk!