Je zag de foto's al voorbij komen maar hier dan ook het recept voor de lekkerste stoofpeertjes. Alwin was al dol op peertjes. Ik niet, maar nu wel! Hierbij het recept, made by Alwin. Lekker met draadjesvlees (klik hier voor dat recept).
Ingrediënten:
Stap 1:
Peertjes kopen! Wij halen ze altijd bij Fruittuin Verbeek in Oldebroek, vers van de boom.
Stap 2:
Het schillen van de peertjes. Het handigst gaat dit met een dunschiller. Sommigen laten de peertjes daarna heel, wij hebben met een appelboortje het klokhuis verwijderd en in ze gehalveerd.
Stap 3:
Zet de peertjes op in een grote pan. Voeg hier alle overige ingrediënten aan toe. Staan de peertjes nog niet onder? Vul de pan dan aan met water totdat ze wel onder staan.
Waarom rode wijn en wat als je geen rode wijn lust? De wijn zorgt voor mooie rode peertjes en een lekker smaakje (nee geen wijnsmaakje). En wees niet bang om dronken te worden, de alcohol is na 4 uur allang verdampt.
Stap 4:
Geduld! De peertjes moet je ongeveer 4 uur op laten staan. Daarna is het smullen geblazen!
Ingrediënten:
- 2 kilo peertjes (Giezerwildeman)
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel jam
- 1 fles rode wijn (ja, zelfs al lust je geen wijn!)
Stap 1:
Peertjes kopen! Wij halen ze altijd bij Fruittuin Verbeek in Oldebroek, vers van de boom.
Stap 2:
Het schillen van de peertjes. Het handigst gaat dit met een dunschiller. Sommigen laten de peertjes daarna heel, wij hebben met een appelboortje het klokhuis verwijderd en in ze gehalveerd.
Stap 3:
Zet de peertjes op in een grote pan. Voeg hier alle overige ingrediënten aan toe. Staan de peertjes nog niet onder? Vul de pan dan aan met water totdat ze wel onder staan.
Waarom rode wijn en wat als je geen rode wijn lust? De wijn zorgt voor mooie rode peertjes en een lekker smaakje (nee geen wijnsmaakje). En wees niet bang om dronken te worden, de alcohol is na 4 uur allang verdampt.
Stap 4:
Geduld! De peertjes moet je ongeveer 4 uur op laten staan. Daarna is het smullen geblazen!