Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Lasagne zonder pakje

23/3/2014

8 Comments

 
Ik ben gek op Italiaans eten en dan vooral op pasta's. Daar hoort lasagne natuurlijk ook bij. De eerste keer dat ik lasagne at weet ik nog goed, dat was toen ik op kamers woonde in Breda en bij hoog en bij laag beweerde dat ik het echt niet lustte. Overgehaald door mijn huisgenootje zijn we het toen helemaal zelf gaan koken, zonder pakjes. Ik was verkocht. Daarna kwamen echter de Knorr Wereldgerechten in huis, dus zonder pakjes koken was niet meer aan de orde. En hoewel Knorr ook heel lekker is, wilde ik toch weer een keer een poging doen zonder pakjes. 

En ik kan je vertellen dat dat heel goed heeft uitgepakt... 
Foto
Ingrediënten:
  • verse lasagnevellen
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • pakje gezeefde tomaten
  • blikje gepelde tomaten
  • groentes (wat je lekker vindt of in huis hebt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 suikerklontje
  • paprikakruiden
  • peper & zout
  • Italiaanse kruiden
  • geraspte kaas

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook. Pak groente die je lekker vindt en mix ze in de keukenmachine tot kleine blokjes (ik had paprika, boontjes en wortel). 

Stap 2:
Fruit de ui en knoflook aan in een grote wok. Voeg daarna het gehakt toe en kruid dit met paprikakruiden, peper & zout naar smaak. 

Stap 3: 
Als je gehakt aangebraden is voeg je de groente toe en bak kort aan. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken.

Stap 4:
Voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe en maak op smaak met Italiaanse kruiden. Laat het sausje 20 minuutjes pruttelen. 

Stap 5:
Je kunt de saus nu nog een beetje op smaak maken met je kruiden, verse basilicum is ook erg lekker er door. Pak je ovenschaal en de verse lasagnevellen. Maak nu laagjes van saus en lasagnevellen, ik had precies 4 laagjes. Begin en eindig met een laagje saus. Strooi er geraspte kaas naar smaak over heen, zet 25 minuutjes in de oven en klaar!

PS: Erg lekker met een salade van eikenbladsla, rode ui, kerstomaatjes en honing-mosterd dressing. 

Eet smakelijk!

8 Comments
Danique
28/6/2015 12:13:51 pm

Ik heb net deze lasagne gemaakt en hij was echt super lekker!!

Reply
Alice Hulshof
28/6/2015 01:16:14 pm

Superleuk om te horen!

Reply
Jacq
16/7/2015 04:42:14 am

Lekker recept Alice. Zelfgemaakt smaakt beter en je weet wat er in zit.

Voor een romige smaak maak ik er altijd een bechamelsaus bij. Klont boter laten smelten in pannetje en 1 a 2 eetlepels bloem al roerend oplossen (zodat het niet klontert). Bij gladde massa melk al roerend toevoegen zodat er een saus ontstaat (zelf dikte inschatten). Als de saus klaar is naar smaak zout en peper toevoegen. Meestal doe ik dat niet omdat de pastasaus en de kaas voldoende zout bevat.

Bij elke laag kun je bechamelsaus doen, ik doe meestal alleen als laatste over de rode saus. Dan de geraspte kaas eroverheen.

Hanneke
26/11/2016 09:28:56 am

Hallo Alice,

Ik heb al een paar lasagne zelf-maak-recepten geprobeerd en ik moet zeggen: zo lekker als deze hebben we het nog niet op! Zelf de kinderen hebben gesmuld! Volgende keer ga ik de variant met bechamelsaus proberen, daar is de rest van het gezin minder dol op... dank je wel voor het delen, ook als is het een tijdje geleden. het wordt dus nog steeds gewaardeerd!

Reply
Alice
28/11/2016 10:58:43 am

Wat superleuk om te horen! Hier ook nog steeds een favoriet. Ik ben blij dat mijn recept bij jullie gewaardeerd wordt :)

Reply
Janneke
28/6/2017 10:52:48 am

Klinkt lekker, ga het zeker een keer proberen. Maar wat doe je met dat suikerklontje...?!

Reply
Nico
25/1/2019 01:15:21 pm

Je zet bij de ingrediënten een suikerklontje maar in je gerecht voeg je niet toe. Het lijkt me dat je die toevoegt als de saus klaar is?

Reply
Alice
25/1/2019 01:20:15 pm

Ja dat klopt!

Reply



Leave a Reply.

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact