En ik kan je vertellen dat dat heel goed heeft uitgepakt...
- verse lasagnevellen
- 300 gram rundergehakt
- 3 eetlepels tomatenpuree
- pakje gezeefde tomaten
- blikje gepelde tomaten
- groentes (wat je lekker vindt of in huis hebt)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 suikerklontje
- paprikakruiden
- peper & zout
- Italiaanse kruiden
- geraspte kaas
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook. Pak groente die je lekker vindt en mix ze in de keukenmachine tot kleine blokjes (ik had paprika, boontjes en wortel).
Stap 2:
Fruit de ui en knoflook aan in een grote wok. Voeg daarna het gehakt toe en kruid dit met paprikakruiden, peper & zout naar smaak.
Stap 3:
Als je gehakt aangebraden is voeg je de groente toe en bak kort aan. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken.
Stap 4:
Voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe en maak op smaak met Italiaanse kruiden. Laat het sausje 20 minuutjes pruttelen.
Stap 5:
Je kunt de saus nu nog een beetje op smaak maken met je kruiden, verse basilicum is ook erg lekker er door. Pak je ovenschaal en de verse lasagnevellen. Maak nu laagjes van saus en lasagnevellen, ik had precies 4 laagjes. Begin en eindig met een laagje saus. Strooi er geraspte kaas naar smaak over heen, zet 25 minuutjes in de oven en klaar!
PS: Erg lekker met een salade van eikenbladsla, rode ui, kerstomaatjes en honing-mosterd dressing.
Eet smakelijk!