
Neem je je ook wel eens voor om wat minder uit een pakje te koken? Alleen is het soms zo lekker makkelijk. Maar als je deze macaroni geproefd hebt, ga jij voorlopig geen pakjes meer kopen! Gezond en lekker. Wat wil je nog meer?
Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram vezelrijke macaroni
- 300 gram rundergehakt
- 1 knoflookteentje
- 1 rood pepertje (zaadjes er uit halen)
- 1 prei
- 4 trostomaten
- 1 rode puntpaprika
- 2 pakjes gezeefde tomaten
- 70 gram tomatenpuree
- 2 rode uien
- 1 courgette
- half bakje champignons
- olijfolie
- peper & zout
- PS: Eigenlijk kun je alle groenten die je lekker vindt toevoegen (of als je ze niet lekker vindt, weglaten). Het is jouw feestje! Sperziebonen zijn trouwens geen goed idee...
Stap 1:
Zet de waterkoker aan met 1,5 liter water. Snijd alle groenten in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook en het rode pepertje fijn.
Stap 2:
Fruit de ui en knoflook in olijfolie aan in een grote wok of braadpan. Voeg het gehakt toe en rul dit totdat het mooi aangebakken is.
Stap 3:
Voeg daarna alle groenten (en het rode pepertje) beetje bij beetje toe en bak aan. Laat 5 minuutjes aanbakken en voeg daarna de tomatenpuree toe en laat dit 3 minuutjes meebakken.
Stap 4:
Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel een kwartiertje pruttelen (of langer, net wat je lekker vindt).
Stap 5:
Kook de macaroni 9 minuutjes in gezouten water en giet af.
Stap 6:
Klaar om te serveren!!! Je kunt nog wat geraspte kaas over je gerechtje strooien en als je nog gezonder bezig wilt zijn maak je een lekkere salade erbij.
PS: Heb je veel saus over? Vries deze dan in porties in, in je diepvries. Handig als je even geen zin hebt in koken. De macaroni zou ik niet invriezen, vers gekookt is deze het lekkerst.
Eet smakelijk!
Zet de waterkoker aan met 1,5 liter water. Snijd alle groenten in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook en het rode pepertje fijn.
Stap 2:
Fruit de ui en knoflook in olijfolie aan in een grote wok of braadpan. Voeg het gehakt toe en rul dit totdat het mooi aangebakken is.
Stap 3:
Voeg daarna alle groenten (en het rode pepertje) beetje bij beetje toe en bak aan. Laat 5 minuutjes aanbakken en voeg daarna de tomatenpuree toe en laat dit 3 minuutjes meebakken.
Stap 4:
Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel een kwartiertje pruttelen (of langer, net wat je lekker vindt).
Stap 5:
Kook de macaroni 9 minuutjes in gezouten water en giet af.
Stap 6:
Klaar om te serveren!!! Je kunt nog wat geraspte kaas over je gerechtje strooien en als je nog gezonder bezig wilt zijn maak je een lekkere salade erbij.
PS: Heb je veel saus over? Vries deze dan in porties in, in je diepvries. Handig als je even geen zin hebt in koken. De macaroni zou ik niet invriezen, vers gekookt is deze het lekkerst.
Eet smakelijk!