Alweer heel wat jaartjes geleden heb ik dit gegeten bij een goede vriendin, ik heb er zelf wat makkelijke draaitjes aan gegeven en voilá weer een lekker visgerechtje.
Ingrediënten voor 2 personen:
Stap 1:
Zet de waterkoker aan voor je 750 ml kippenbouillon. Snipper je ui en hak de knoflookteentjes. Je pakt 3/4 van de ui en 3/4 van de knoflook en fruit deze aan in een wok (of braadpan). Dan voeg je je kopje risottokorrels toe. Roer totdat deze een beetje gaan glimmen en voeg dan je glas wijn toe.
Stap 2:
Je moet je risotto goed in de gaten houden. Elke keer als het vocht opgenomen is door de korrels, voeg je weer een scheutje vocht toe. Je begint met de wijn, zodra deze is opgenomen ga je verder met de bouillon. In totaal ben je ongeveer 25 minuten bezig totdat je risotto gaar is.
Stap 3:
Hak de geroosterde paprika's allemaal in stukjes. Je pakt een sauspan en fruit de overgebleven ui en knoflook aan in een beetje olijfolie. Daarna voeg je de paprika toe en bakt deze aan. Voeg nu het zakje vissaus toe en net zoveel water totdat je blij bent met de dikte van de saus. Je kunt de saus ook aanmaken met room in plaats van met de vissaus.
Stap 4:
Kook de peultjes gaar in 5 minuten.
Stap 5:
Maak de risotto op smaak met peper, zout en de Parmezaanse kaas.
Stap 6:
Serveer de risotto met de peultjes, vis en de paprikasaus.
Eet smakelijk!
- Pangafilet x 2
- Potje geroosterde paprika's
- Zakje vissaus van Knorr
- Ui
- Knoflookteentje x 2
- Risotto (koffiekopje vol voor 2 p.)
- Kippenbouillonblokje (aanmaken met 750 ml water)
- Glas droge witte wijn
- Peultjes
- Parmezaanse kaas
Stap 1:
Zet de waterkoker aan voor je 750 ml kippenbouillon. Snipper je ui en hak de knoflookteentjes. Je pakt 3/4 van de ui en 3/4 van de knoflook en fruit deze aan in een wok (of braadpan). Dan voeg je je kopje risottokorrels toe. Roer totdat deze een beetje gaan glimmen en voeg dan je glas wijn toe.
Stap 2:
Je moet je risotto goed in de gaten houden. Elke keer als het vocht opgenomen is door de korrels, voeg je weer een scheutje vocht toe. Je begint met de wijn, zodra deze is opgenomen ga je verder met de bouillon. In totaal ben je ongeveer 25 minuten bezig totdat je risotto gaar is.
Stap 3:
Hak de geroosterde paprika's allemaal in stukjes. Je pakt een sauspan en fruit de overgebleven ui en knoflook aan in een beetje olijfolie. Daarna voeg je de paprika toe en bakt deze aan. Voeg nu het zakje vissaus toe en net zoveel water totdat je blij bent met de dikte van de saus. Je kunt de saus ook aanmaken met room in plaats van met de vissaus.
Stap 4:
Kook de peultjes gaar in 5 minuten.
Stap 5:
Maak de risotto op smaak met peper, zout en de Parmezaanse kaas.
Stap 6:
Serveer de risotto met de peultjes, vis en de paprikasaus.
Eet smakelijk!