Dit favoriete recept bij ons thuis wil ik graag met jullie delen. Met dank overigens aan collega Vera die met het basisrecept kwam, alweer wat jaartjes geleden :).
Ingrediënten:
Stap 1:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Zet de waterkoker aan.
Stap 2:
Vul een pan met het gekookte water en kook hierin de penne in 9 minuten gaar.
Stap 3:
Snijd de paprika en courgette in blokjes.
Stap 4:
Bak de kipfiletblokjes in een wok aan en bestrooi met wat zout en peper.
Stap 5:
Als de kipfilet rondom aangebakken is kun je de paprika en courgette toevoegen. Wok de kip en de groente gedurende 5 minuutjes.
Stap 6:
Houd je pasta in de gaten, zodra deze 9 minuten gekookt heeft kun je de pasta afgieten.
Stap 7:
Voeg naar smaak rode pesto toe aan je kip en groente mengsel. Ik gebruik vaak 2/3 van het potje.
Stap 8:
Meng de pasta door het kip/groente/pesto mengsel.
Stap 9:
Scheur de rucola en leg in diepe borden zodat er een mooi, groen bedje ontstaat. Schep de pasta hierop en bestrooi met de pijnboompitjes, basilicum en geraspte kaas naar smaak.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 250 gram Penne (vezelrijk)
- 300 gram Kipfilet in blokjes
- Rucola
- Pijnboompitjes
- Potje rode pesto
- 1,5 paprika (bijv. halve zak paprikamix, kleurt zo mooi)
- Halve courgette
- Geraspte kaas (Parmezaans)
- Basilicum (voor de liefhebber)
Stap 1:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Zet de waterkoker aan.
Stap 2:
Vul een pan met het gekookte water en kook hierin de penne in 9 minuten gaar.
Stap 3:
Snijd de paprika en courgette in blokjes.
Stap 4:
Bak de kipfiletblokjes in een wok aan en bestrooi met wat zout en peper.
Stap 5:
Als de kipfilet rondom aangebakken is kun je de paprika en courgette toevoegen. Wok de kip en de groente gedurende 5 minuutjes.
Stap 6:
Houd je pasta in de gaten, zodra deze 9 minuten gekookt heeft kun je de pasta afgieten.
Stap 7:
Voeg naar smaak rode pesto toe aan je kip en groente mengsel. Ik gebruik vaak 2/3 van het potje.
Stap 8:
Meng de pasta door het kip/groente/pesto mengsel.
Stap 9:
Scheur de rucola en leg in diepe borden zodat er een mooi, groen bedje ontstaat. Schep de pasta hierop en bestrooi met de pijnboompitjes, basilicum en geraspte kaas naar smaak.
Eet smakelijk!