
Ingrediënten:
- Bladerdeeg
- Blikje tomatenpuree
- Verse kruiden: tijm, basilicum (gedroogde Italiaanse kruiden mag natuurlijk ook)
- Pizzatoppings naar smaak (salami, ham, champignons, paprika, tonijn, uien, mozzarella etc.)
- Geraspte kaas
- Losgeklopt eitje
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Stap 1:
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Leg daarna twee plakjes met de randjes op elkaar en druk deze randjes vast zodat je een rechthoekige lap bladerdeeg krijgt.
Stap 2:
Bestrijk de lap bladerdeeg met de tomatenpuree. Strooi hierover de fijngehakte verse kruiden (of de gedroogde Italiaanse kruiden).
Stap 3:
Snij je pizzatoppings allemaal heel klein. Doe er niet teveel op anders kan je straks niet meer rollen. Bestrooi je pizzatoppings nu met geraspte kaas naar smaak.
Stap 4:
Nu gaan we rollen! Pak de korte kant van je lap bladerdeeg en rol op (vulling aan de binnenkant :)). Je hebt nu een grote pizzarol. Snijd deze rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Stap 5:
Leg de pizzarondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de pizzarondjes met het losgeklopte ei. Zet de rondjes nu in de oven voor ongeveer 15 minuutjes.
Klaar zijn je pizzarondjes!