Iedereen wil weer wat pondjes kwijt in het nieuwe jaar. Maar je moet natuurlijk wel lekker blijven eten. Dat kan met dit lekkere en gezonde soepje.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 rode paprika's
- 1 rode puntpaprika
- 4 tomaten
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 70 gram tomatenpuree
- 1 liter water
- oregano
- zout & peper
Stap 1:
Zet de waterkoker aan met 1 liter water. Tijd om te snijden! Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook in stukjes.
Stap 2:
Bak de knoflook en ui aan in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg daarna de paprika en tomaten toe en laat 3 minuten bakken.
Stap 3:
Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten aan. Daarna voeg je het water toe met het bouillonblokje. Zorg dat je soeppannetje kookt en laat het dan nog 20 minuten doorborrelen.
Stap 4:
Pak de staafmixer en pureer de soep in de pan, totdat je geen blokjes groente meer tegenkomt. Nu is het tijd om te proeven! Maak je soepje op smaak met oregano, zout en peper (ik had even geen oregano in huis, maar een beetje basilicum is ook geen probleem, wat jij lekker vindt!).
Lekker met versgebakken focacciabrood met heksenkaas.
Eet smakelijk!
Zet de waterkoker aan met 1 liter water. Tijd om te snijden! Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook in stukjes.
Stap 2:
Bak de knoflook en ui aan in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg daarna de paprika en tomaten toe en laat 3 minuten bakken.
Stap 3:
Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten aan. Daarna voeg je het water toe met het bouillonblokje. Zorg dat je soeppannetje kookt en laat het dan nog 20 minuten doorborrelen.
Stap 4:
Pak de staafmixer en pureer de soep in de pan, totdat je geen blokjes groente meer tegenkomt. Nu is het tijd om te proeven! Maak je soepje op smaak met oregano, zout en peper (ik had even geen oregano in huis, maar een beetje basilicum is ook geen probleem, wat jij lekker vindt!).
Lekker met versgebakken focacciabrood met heksenkaas.
Eet smakelijk!