Met dank aan collega M!!!
Witlof lust ik eigenlijk nog niet eens zo heel lang. Pas toen ik het een keer proefde met ham en kaas vond ik het lekker. Maar wat een gedoe met koken, in ham en kaas rollen en dan nog in de oven voor een lekker korstje en dan zwommen ze vaak ook nog in de schaal. Veel te veel gedoe. Ik was dan ook heel blij met dit recept van mijn collegaatje.
Ingrediënten:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en leg al je ingredienten klaar.
Stap 2:
Haal de buitenste velletjes van je witlof af, snijd vervolgens het bittere hart uit je stronkjes (zie foto). Snijd de witlof vervolgens in reepjes en was schoon.
Stap 3:
Verdeel de witlofreepjes met de hamreepjes in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven voor 20 minuten.
Eet smakelijk!
PS: Lekker met gekruide krieltjes.
Witlof lust ik eigenlijk nog niet eens zo heel lang. Pas toen ik het een keer proefde met ham en kaas vond ik het lekker. Maar wat een gedoe met koken, in ham en kaas rollen en dan nog in de oven voor een lekker korstje en dan zwommen ze vaak ook nog in de schaal. Veel te veel gedoe. Ik was dan ook heel blij met dit recept van mijn collegaatje.
Ingrediënten:
- Twee stronkjes witlof per persoon
- 100 gram hamreepjes per persoon (beenhamstaafjes zijn een aanrader!)
- Geraspte kaas naar smaak
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en leg al je ingredienten klaar.
Stap 2:
Haal de buitenste velletjes van je witlof af, snijd vervolgens het bittere hart uit je stronkjes (zie foto). Snijd de witlof vervolgens in reepjes en was schoon.
Stap 3:
Verdeel de witlofreepjes met de hamreepjes in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven voor 20 minuten.
Eet smakelijk!
PS: Lekker met gekruide krieltjes.