Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Torentjes Van Roggebrood

28/2/2015

3 Comments

 
Als we bij de Albert Heijn boodschappen gaan doen, kan ik het niet laten om bij de versafdeling roggebroodsnacks mee te nemen. Maar ik wilde toch ook graag weten hoe je ze zelf kunt maken. Na wat Googlen en uitproberen heb ik het volgende recept voor Torentjes van Roggebrood:
Picture
Wat heb je nodig?
  • Roggebrood (gewoon de goedkoopste pakken)
  • Zakje geraspte oude kaas
  • Pakje monchou
  • 90 gram boter
  • Kruiden naar smaak (in mijn geval bieslook, zout en peper)

Stap 1:
Laat de boter en monchou op kamertemperatuur komen.

Stap 2:
Mix de boter en monchou met elkaar. Dit gaat het makkelijkst met een mixer. Meng vervolgens de geraspte kaas hier door heen.

Stap 3:
Mix het tot een luchtige creme en maak op smaak met je kruiden.

Stap 4:
Bestrijk telkens 2 plakken roggebrood met de kaascreme en stapel ze op elkaar. Dek af met een 3e plakje dat niet bestreken is. Verpak dit in aluminiumfolie. Ga zo door tot je kaascreme en roggebrood op zijn.

Stap 5:
Leg de aluminium pakketjes voor een uurtje in de vriezer. Daarna kun je mooie blokjes snijden. Klaar zijn je hapjes!

Met deze ingrediënten kun je een behoorlijk aantal torentjes maken. Ik heb de helft in een bakje ingevroren. Nu nog hopen dat ze dan net zo lekker blijven!!!

Eet smakelijk!


3 Comments
Kayleigh
21/10/2019 03:23:11 pm

Hoe laat je de kaas oplossen in het mengsel? Want ik vind hele stukken gerapste kaas niet zo lekker...

Reply
Alice
21/10/2019 10:46:01 pm

Hoi! Als je het mengsel goed mixt dan heb je geen kaasstukjes meer. Succes!

Reply
Mats link
8/12/2021 07:59:41 pm

Hallo,

Wat een leuke recept heb je geschreven. Je beschrijft op een leuke manier hoe de torentjes van roggebrood bereid moet worden :). Zelf verkopen wij ook streekproducten maar dan uit Noord-Holland. Waaronder de Noord-Hollandse Boerenkaas, die zich kenmerkt door de zachte zilte smaak die de boerenkaas van zichzelf heeft en die juist heel goed op een plak roggenbrood. Succes met je website. Groeten, Mats

Reply



Leave a Reply.

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact