Een lekker krokant visje uit de oven! Hiervoor nemen we kabeljauw, het lekkerst van de visboer maar diepvries mag ook. Je kunt dit visje combineren met bijvoorbeeld ovenfrietjes.
Ingrediënten voor 2 personen:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper het uitje en bak aan in een koekenpan.
Stap 2:
Kruid de kabeljauw met peper, zout en een paar druppeltjes citroensap. Pak een ovenschaal en schep de ui hierin en leg de vis er bovenop.
Stap 3:
Snijd de kruiden fijn en snijd de tomaatjes in stukjes. Verkruimel de beschuiten en meng met de geraspte kaas. Leg nu eerst de kruiden en de tomaatjes op de vis en maak af met het beschuit/kaasmengsel.
Stap 4:
Giet de wijn op de bodem van de ovenschaal. Plaats de schaal in de oven en laat 15 minuten bakken. En klaar is je vis met een korstje! Serveer met frietjes of iets anders dat je lekker vindt!
Eet smakelijk!
- Kabeljauw (300 gram ongeveer)
- Stuk of 4 zongedroogde tomaatjes
- Twee beschuiten
- Bieslook
- Peterselie
- 1 Ui
- 75 ml witte wijn (droog)
- Geraspte kaas
- Citroensap
- Peper & zout
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper het uitje en bak aan in een koekenpan.
Stap 2:
Kruid de kabeljauw met peper, zout en een paar druppeltjes citroensap. Pak een ovenschaal en schep de ui hierin en leg de vis er bovenop.
Stap 3:
Snijd de kruiden fijn en snijd de tomaatjes in stukjes. Verkruimel de beschuiten en meng met de geraspte kaas. Leg nu eerst de kruiden en de tomaatjes op de vis en maak af met het beschuit/kaasmengsel.
Stap 4:
Giet de wijn op de bodem van de ovenschaal. Plaats de schaal in de oven en laat 15 minuten bakken. En klaar is je vis met een korstje! Serveer met frietjes of iets anders dat je lekker vindt!
Eet smakelijk!