Gewone wentelteefjes kennen we allemaal. Alleen heb ik nooit wit brood in huis en al helemaal geen wit "oud" brood. Ons brood bevindt zich in de diepvries en zit vol met zaadjes, nootjes en allerlei andere gezonde ingrediënten. Niet lekker dus voor wentelteefjes. Maar geen nood! Je kunt ze ook gewoon maken van beschuitjes. Volkoren beschuitjes of gewone beschuitjes, net wat je lekker vindt.
Ingrediënten voor 1 portie (simpelweg alle ingrediënten verdubbelen voor meer porties):
Ingrediënten voor 1 portie (simpelweg alle ingrediënten verdubbelen voor meer porties):
- 3 beschuitjes (ik gebruik volkoren)
- 125 ml melk
- 1 ei
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel suiker
- klontje boter
- snufje zout
Stap 1:
Meng de melk, het ei, het zout en een snufje kaneel (naar smaak) in een schaal. Leg de beschuitjes hierin, keer ze indien nodig om zodat ze zoveel mogelijk van het melkmengsel opzuigen. Even laten staan.
Stap 2:
Verwarm het klontje boter in een koekenpan en bak de beschuitjes ongeveer 2 a 3 minuutjes aan beide zijden. Voorzichtig zijn met omdraaien.
Stap 3:
Meng de suiker met de resterende kaneel voor je eigen kaneelsuiker. Serveer de wentelbeschuitjes met je kaneelsuiker.
Eet smakelijk!
Meng de melk, het ei, het zout en een snufje kaneel (naar smaak) in een schaal. Leg de beschuitjes hierin, keer ze indien nodig om zodat ze zoveel mogelijk van het melkmengsel opzuigen. Even laten staan.
Stap 2:
Verwarm het klontje boter in een koekenpan en bak de beschuitjes ongeveer 2 a 3 minuutjes aan beide zijden. Voorzichtig zijn met omdraaien.
Stap 3:
Meng de suiker met de resterende kaneel voor je eigen kaneelsuiker. Serveer de wentelbeschuitjes met je kaneelsuiker.
Eet smakelijk!