Alice & Zo
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact

Filetschotel met paprikaroomsaus

8/1/2014

0 Comments

 
Ik weet dat ik het elke keer weer zeg, maar dit is echt een lekker recept! Deze moet je gewoon proberen. Ik zal er eerlijk bij zeggen dat het niet mijn eigen recept is. Het is een recept van Weight Watchers, maar je proeft niet eens dat het gezond is ;).
Ingrediënten voor 4 personen:
Het lijken heel veel ingrediënten, maar vaak heb je veel al in je voorraadkast staan (zoals de kruiden, honing, tomatenpuree etc.). Heb je dat niet? Leg dan even een goede voorraadkast aan ;). Alles is voordelig te halen bij bijv. de Lidl, dus je hoeft ook niet ingewikkeld te doen met je boodschappen.

  • 2 uien (wij hebben altijd rode uien)
  • 3 paprika's (mixje kleurt altijd zo lekker)
  • half bakje champignons
  • blikje gepelde tomaten (165 gram)
  • varkensfiletlapjes (a 450 gram, bij de Lidl hebben ze mooie portieverpakking hiervan)
  • 400 ml tomatensap
  • 100 gram zuivelspread light (eveneens van de Lidl)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • lepeltje honing
  • kruiden: zout, peper, chilipoeder en oregano
  • 60 gram geraspte kaas (neem altijd Slankie)
  • 200 gram pasta naar keuze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Tijd om te snijden! Snijd al je groenten in kleine blokjes. De gepelde tomaten even laten uitlekken boven de gootsteen. 

Stap 2:
Kruid je filetlapjes met zout en chilipoeder, dat laatste naar je eigen smaak, je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Bak ze daarna kort aan in de koekenpan tot ze een klein beetje bruin zijn. Leg ze daarna even apart op een bord. 

Stap 3:
Bak alle groenten in dezelfde koekenpan (als dat past, bij mij niet) of in een grote wok. Als het een beetje is aangebakken voeg je de tomaten uit blik toe en de tomatensap. Nu kun je je saus op smaak gaan maken met de zuivelspread, tomatenpuree, peper, zout, honing en oregano (of italiaanse kruiden, maar net wat je voorhanden hebt). 

Stap 4:
Al je ingrediënten zijn nu ready to go in de oven. Pak een ovenschaal en vul deze met 2/3 van je saus. Leg daar de filetlapjes bovenop en dek af met het laatste beetje saus. Maak de schotel af met de geraspte kaas en zet in de oven. De schotel heeft ongeveer 20 a 25 minuutjes nodig. 

Stap 5:
In de tussentijd kun jij mooi je pasta koken en al je kookspulletjes opruimen. Serveer de pasta met de ovenschotel en klaar ben je!

Eet smakelijk!
0 Comments

Restauranttip: Ingeburgerd

6/1/2014

0 Comments

 
Dit is een echte Op Pad Tip. Best burgers in town zeggen ze. En dat is zeker zo. Wat ons betreft best burgers in de omgeving. Verse hamburgers, verse broodjes,  verse frietjes.... kortom, alles vers. Houd je daarvan? Dan moet je echt even een bezoekje brengen aan Ingeburgerd, in Zwolle.
Picture
0 Comments

Rood soepje (van paprika & tomaat)

6/1/2014

0 Comments

 
Iedereen wil weer wat pondjes kwijt in het nieuwe jaar. Maar je moet natuurlijk wel lekker blijven eten. Dat kan met dit lekkere en gezonde soepje.
Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 rode paprika's
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 liter water
  • oregano
  • zout & peper
Stap 1:
Zet de waterkoker aan met 1 liter water. Tijd om te snijden! Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook in stukjes.

Stap 2:
Bak de knoflook en ui aan in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg daarna de paprika en tomaten toe en laat 3 minuten bakken.

Stap 3:
Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten aan. Daarna voeg je het water toe met het bouillonblokje. Zorg dat je soeppannetje kookt en laat het dan nog 20 minuten doorborrelen.

Stap 4:
Pak de staafmixer en pureer de soep in de pan, totdat je geen blokjes groente meer tegenkomt. Nu is het tijd om te proeven! Maak je soepje op smaak met oregano, zout en peper (ik had even geen oregano in huis, maar een beetje basilicum is ook geen probleem, wat jij lekker vindt!).

Lekker met versgebakken focacciabrood met heksenkaas. 


Eet smakelijk!
0 Comments

Macaroni Zonder Pakje

6/1/2014

0 Comments

 
Foto
Neem je je ook wel eens voor om wat minder uit een pakje te koken? Alleen is het soms zo lekker makkelijk. Maar als je deze macaroni geproefd hebt, ga jij voorlopig geen pakjes meer kopen! Gezond en lekker. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 400 gram vezelrijke macaroni
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 knoflookteentje
  • 1 rood pepertje (zaadjes er uit halen)
  • 1 prei
  • 4 trostomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 pakjes gezeefde tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • half bakje champignons
  • olijfolie
  • peper & zout
  • PS: Eigenlijk kun je alle groenten die je lekker vindt toevoegen (of als je ze niet lekker vindt, weglaten). Het is jouw feestje! Sperziebonen zijn trouwens geen goed idee...

Stap 1:
Zet de waterkoker aan met 1,5 liter water. Snijd alle groenten in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook en het rode pepertje fijn.

Stap 2:
Fruit de ui en knoflook in olijfolie aan in een grote wok of braadpan. Voeg het gehakt toe en rul dit totdat het mooi aangebakken is. 

Stap 3:
Voeg daarna alle groenten (en het rode pepertje) beetje bij beetje toe en bak aan. Laat 5 minuutjes aanbakken en voeg daarna de tomatenpuree toe en laat dit 3 minuutjes meebakken.

Stap 4:
Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel een kwartiertje pruttelen (of langer, net wat je lekker vindt).

Stap 5:
Kook de macaroni 9 minuutjes in gezouten water en giet af.

Stap 6:
Klaar om te serveren!!! Je kunt nog wat geraspte kaas over je gerechtje strooien en als je nog gezonder bezig wilt zijn maak je een lekkere salade erbij.

PS: Heb je veel saus over? Vries deze dan in porties in, in je diepvries. Handig als je even geen zin hebt in koken. De macaroni zou ik niet invriezen, vers gekookt is deze het lekkerst.

Eet smakelijk!

0 Comments
Forward>>

    Welkom!

    Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!

    Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter!

    Schrijf je in!

    En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat. 

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

    Archief

    February 2016
    January 2016
    October 2015
    March 2015
    February 2015
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    September 2012

    @ Instagram

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Recepten
  • Koken & Zo
  • DIY & Zo
  • Foto's & Zo
  • Op pad & Zo
  • Contact