We blijven aan de slag met luiertaarten. De vorige keer was het deze quad. Dit keer eentje voor een collega, een badje met luiers en kadootjes. Wil jij ook zo'n leuke luiertaart? Of wil je liever een ander soort luiertaart? Ik kan ze allemaal voor je maken. Check hier mijn Pinterest bord voor andere ideeën. Ze kunnen uitgevoerd worden in alle mogelijke kleuren, combinaties, vormen enz. Stuur hier een berichtje. Maar we laten hier natuurlijk de DIY stappen zien voor deze luiertaart. Benodigdheden:
Stap 1: Alle pampers ga je oprollen. Je strekt ze uit in de lengte en rolt ze losjes op en maakt ze vast met een elastiekje. Dit doe je met alle pampers, maar bewaar er eentje voor je kraan. Stap 2: Maak vervolgens twee lagen pampers in je teil/ton. Afhankelijk natuurlijk van de grootte die je hebt gekocht. Voor deze teil had ik aan 2 lagen pampers, in totaal 35 stuks, voldoende. Stap 3: Zet je kadootjes tussen je pampers. Hier staan er drie Natusan producten in en twee rompertjes. Vul de teil daarna op met de wattenbolletjes, dit zijn je bubbels! Hier kun je de badeendjes tussen zetten. Stap 4: We gaan nu de kraan maken. Je kunt de kraan op meerdere manieren maken. Ik heb in de winkel stukjes pijp gehaald, twee bochtjes en een recht stuk. Deze heb ik in elkaar gezet en bekleed met cadeaupapier. Maar je kunt de pijp ook bekleden met een mooie luierdoek. Als druppel water uit de kraan heb ik een speen gebruikt. De speen is met een stuk cadeaulint vastgemaakt. Het lint heb ik vastgemaakt aan het oogje van de speen en het lint kun je daarna door de pijp halen en aan de onderkant om de pijp heen binden. Tevens heb ik aan de onderkant van de pijp een pamper er om heen gewikkeld en vastgemaakt met een elastiekje (op dezelfde manier als je je pamper-rolletjes hebt gemaakt in stap 1). Zo kun je de kraan stevig vastzetten tussen de andere pampers in je teil. Het water uit de kraan zijn in dit geval blauwe cadeaulinten die zijn vastgemaakt aan de speen. Stap 5: Aan de hengsels kun je nog leuke kadootjes vastmaken, zoals in dit geval twee slabbetjes. Stap 6: Klaar is je luiertaart! Nu kun je de taart mooi inpakken in doorzichtig inpakfolie. Ik weet dat ik het elke keer weer zeg, maar dit is echt een lekker recept! Deze moet je gewoon proberen. Ik zal er eerlijk bij zeggen dat het niet mijn eigen recept is. Het is een recept van Weight Watchers, maar je proeft niet eens dat het gezond is ;). Ingrediënten voor 4 personen: Het lijken heel veel ingrediënten, maar vaak heb je veel al in je voorraadkast staan (zoals de kruiden, honing, tomatenpuree etc.). Heb je dat niet? Leg dan even een goede voorraadkast aan ;). Alles is voordelig te halen bij bijv. de Lidl, dus je hoeft ook niet ingewikkeld te doen met je boodschappen.
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Tijd om te snijden! Snijd al je groenten in kleine blokjes. De gepelde tomaten even laten uitlekken boven de gootsteen. Stap 2: Kruid je filetlapjes met zout en chilipoeder, dat laatste naar je eigen smaak, je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Bak ze daarna kort aan in de koekenpan tot ze een klein beetje bruin zijn. Leg ze daarna even apart op een bord. Stap 3: Bak alle groenten in dezelfde koekenpan (als dat past, bij mij niet) of in een grote wok. Als het een beetje is aangebakken voeg je de tomaten uit blik toe en de tomatensap. Nu kun je je saus op smaak gaan maken met de zuivelspread, tomatenpuree, peper, zout, honing en oregano (of italiaanse kruiden, maar net wat je voorhanden hebt). Stap 4: Al je ingrediënten zijn nu ready to go in de oven. Pak een ovenschaal en vul deze met 2/3 van je saus. Leg daar de filetlapjes bovenop en dek af met het laatste beetje saus. Maak de schotel af met de geraspte kaas en zet in de oven. De schotel heeft ongeveer 20 a 25 minuutjes nodig. Stap 5: In de tussentijd kun jij mooi je pasta koken en al je kookspulletjes opruimen. Serveer de pasta met de ovenschotel en klaar ben je! Eet smakelijk! Dit is een echte Op Pad Tip. Best burgers in town zeggen ze. En dat is zeker zo. Wat ons betreft best burgers in de omgeving. Verse hamburgers, verse broodjes, verse frietjes.... kortom, alles vers. Houd je daarvan? Dan moet je echt even een bezoekje brengen aan Ingeburgerd, in Zwolle.
Iedereen wil weer wat pondjes kwijt in het nieuwe jaar. Maar je moet natuurlijk wel lekker blijven eten. Dat kan met dit lekkere en gezonde soepje. Ingrediënten voor 4 personen:
Stap 1:
Zet de waterkoker aan met 1 liter water. Tijd om te snijden! Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook in stukjes. Stap 2: Bak de knoflook en ui aan in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg daarna de paprika en tomaten toe en laat 3 minuten bakken. Stap 3: Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten aan. Daarna voeg je het water toe met het bouillonblokje. Zorg dat je soeppannetje kookt en laat het dan nog 20 minuten doorborrelen. Stap 4: Pak de staafmixer en pureer de soep in de pan, totdat je geen blokjes groente meer tegenkomt. Nu is het tijd om te proeven! Maak je soepje op smaak met oregano, zout en peper (ik had even geen oregano in huis, maar een beetje basilicum is ook geen probleem, wat jij lekker vindt!). Lekker met versgebakken focacciabrood met heksenkaas. Eet smakelijk! Neem je je ook wel eens voor om wat minder uit een pakje te koken? Alleen is het soms zo lekker makkelijk. Maar als je deze macaroni geproefd hebt, ga jij voorlopig geen pakjes meer kopen! Gezond en lekker. Wat wil je nog meer? Ingrediënten voor 4 personen:
Stap 1:
Zet de waterkoker aan met 1,5 liter water. Snijd alle groenten in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook en het rode pepertje fijn. Stap 2: Fruit de ui en knoflook in olijfolie aan in een grote wok of braadpan. Voeg het gehakt toe en rul dit totdat het mooi aangebakken is. Stap 3: Voeg daarna alle groenten (en het rode pepertje) beetje bij beetje toe en bak aan. Laat 5 minuutjes aanbakken en voeg daarna de tomatenpuree toe en laat dit 3 minuutjes meebakken. Stap 4: Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel een kwartiertje pruttelen (of langer, net wat je lekker vindt). Stap 5: Kook de macaroni 9 minuutjes in gezouten water en giet af. Stap 6: Klaar om te serveren!!! Je kunt nog wat geraspte kaas over je gerechtje strooien en als je nog gezonder bezig wilt zijn maak je een lekkere salade erbij. PS: Heb je veel saus over? Vries deze dan in porties in, in je diepvries. Handig als je even geen zin hebt in koken. De macaroni zou ik niet invriezen, vers gekookt is deze het lekkerst. Eet smakelijk! |
Welkom!Alice & Zo? Dat ben ik. Hier vind je blogs over van alles en nog wat. Tips voor leuke trips, diy, fotografie... maar vooral ook heel veel lekkere recepten!!!
Veel leesplezier en laat gerust een berichtje achter! Schrijf je in!En ontvang een mailtje wanneer er weer een nieuwe blog op Alice & Zo staat.
Archief
February 2016
|